Privacy social media

Hoii hoii

Even een berichtje vanuit Tanzania.
Ben erg benieuwd naar jullie mening over de privacy van je kind.
En of ik overdrijf/ last heb van zwangerschapshormonen zoals mijn moeder dit zegt.

Ik heb namelijk al een tijdje een discussie met mijn moeder over dit onderwerp.

Voorgrond informatie:
Ik woon met mijn Zuid-Afrikaanse man in Tanzania en verblijf bij mijn moeder voor de bevalling en twee maanden daarna.

Waar de discussie omgaat is dat ik geen foto's van mijn kind op facebook/ social media wil hebben.
Waar het mij omgaat is dat hoe streng je ook je privacy instellingen hebt, het alsnog online komt en voor iedereen toegankelijk is.
Foto's waarbij geen gezicht duidelijk is, vind ik oke.

Nu is mijn moeder het daar niet mee eens.
Zij zegt dat ik haar beperk in de vrijheid om haar kleinkind (1ste kleinkind) met vrienden te delen.

Hebben jullie een idee hoe ik dit het beste kan aanpakken.

Ik wordt er namelijk al gestresst van om er over te denken dat zij gewoon foto's online plaatst van mijn kind terwijl ik dat niet wil.

Bedankt voor de adviezen!

En alvast een gelukkig nieuwjaar!!!

1362 x gelezen, 0

reacties (30)


 • Rupsie

  dit ligt niet aan je hormonen hoor. wij delen onze kuds ook niet op facebook. ervaring leert wel dat je er niet altijd imheen kunt. laatst stonden ze met de intocht van sinterklaas ongevraagd op de dorps facebook. had de dorpsfotograaf (ongevraagd) een foto gemaakt en een selectie van de dag op facenook gezet. je hebt het dus niet altijd in de hand. Maar jouw moeder zal dit gewoon moeten accepteren. jullie kunnen een andere migelijkheid voor het delen van foto's afspreken.

  Mijn schoonmoeder verwachte ook meer foto's dan dat ze kreeg. ik vjnd het een beetje gek dat tegenwoordig iedereen verwacht dat je al je activiteiten met je gezin met iederee deelt. misscgien ben ik ouderwets daarin, maar ik zou achter je eigen mening blijven staan hoor! je hoort soms zo vreemde verhalen.

 • Jti-gl

  Ik lees in veel reacties dat je dan beter via de app kan sturen, maar via de app is ook helemaal niet prive! Ook daar plukken ze foto's vanaf.

  Verder vind ik dit helemaal jou keuze, je neemt niemands recht af, alleen jullie als ouders hebben recht! Als je daar bent stuur je per post zo nu en dan mooie foto's, kan ze die laten mooi laten zien : )

 • proudmamaof l,s,l,v

  Mijn kinderen mogen ook niet met hun gezicht op de foto op Internet van mij. Dat is idd aan je kind, later om te bepalen. Ik zou het niet prettig vinden als jan en allemaal alles van mij kan terug vinden en geloof me dat kan zo makkelijk. Plus het internet slaat alles op!

  Er groeit nu een generatie op met social media ik denk dat we de invloeden en doorwerkingen onderschatten!! Dus beter safe then sorry!!

 • O-O

  Vertel haar anders even dat Russische pedofielen massaal kinderfoto's delen op websites (ook veel van Nederlandse afkomst) en dat deze foto's gewoon van Facebook, Instagram en Twitter afgeplukt worden. Wellicht schrikt het haar af...

 • Zoon2014baby2016

  Vrienden zie je ook in het echte leven. Dan kan ze de foto's toch laten zien als ze bezoek heeft van vrienden. Geen online gedoe en toch foto's gedeeld :-)

  Verder ben ik van mening dat jij als moeder hierin beslist. Gevolg als ze niet luistert is wel het risico dat jij op Den duur geen foto's meer van haar kleinkind stuurt als ze ze online plaatst. Ik heb de discussie gehad met schoonmoeder. Hierbij heb ik ook water bij de wijn gedaan. Met een feestje ofzo prima dat er een foto wordt geplaatst met kindjes ( uiteraard alleen volledig gekleed) maar niet elke week weer nieuwe foto's.

 • Brennieama

  Snap het zo dat je dat niet wil met die nieuws berichten over die pedosites waar ze foto s op hebben staan die van facebook etc. Zijn gehaald. Erg goed dat je opkomt voor de privacy van je kind. Later kan de kleine altijd nog beslissen of het op facebook wil. Oma hoeft dat niet voor je te bepalen lijkt me. Ik zou toch aangeven dat je het niet wil hebben. Ze heeft dat te respecteren.

 • D ladies

  Ik ben het helemaal eens met je. Ook hier geen herkenbare foto's op Social media. Zelf heb ik niet eens Social media. Geen meerwaarde. Als je echt iets wilt delen als oma kan dat ook gewoon rechtstreeks naar personen via Whatsapp. Eenmaal op internet altijd op internet.

 • proudmamaof l,s,l,v

  Whats app is van fb en slaat ook al die gegevens op.

 • china-dad

  Als ik het goed begrijp ben jij nu in Nederland, bij je ouders (moeder), maar na een paar maanden verdwijn je met baby naar een ander continent?

  Dan kan ik me voorstellen dat je ouders (moeder) het diep jammer vinden dat ze nooit met hun kleinkind kunnen pronken in hun persoonlijke kring. Dan kan ik me ook voorstellen dat het extra belangrijk wordt om dan op zijn minst een paar foto's te kunnen laten zien en dat gaat nu eenmaal meestal per Facebook.

  Misschien heeft je moeder dit gevoel: 'we hebben al zo weinig/zien jullie al zo weinig, moet je ons nu ook nog verbieden om dat weinige dat we hebben, voor onszelf te houden?'

  Over privacy: wat ik hier zelf over denk doet er niet toe, uiteindelijk vind ik dat grootouders geen enkel hard 'recht' hebben op de kinderen van hun kinderen. Met andere woorden: jouw kind, jouw regels.

  Misschien is er een middenweg te vinden, bijvoorbeeld delen via een chatgroep op whatsapp?

 • hienbabytie

  Ik heb er niet zoveel moeite mee. Maar wel gewoon geklede foto's zeg maar.

  Maar ik snap jouw standpunt ook. En jouw moeder heeft dat te respecteren. Punt.

 • Jezz12

  Ik heb zelf geen Facebook en blij toe. Mijn man wel we hebben afgesproken dat onze kinderen niet op Facebook worden geplaats of op welke andere dingen dan ook.

  Op de school van onze kinderen worden geen kinderen herkenbaar in beeld te bracht op internet alleen in de app die door alleen de ouders toegankelijk is.

  Onze familie s weten ook van ons standpunt en houden zich er aan gelukkig hebben wij in de familie niet hele actieve sociale media gebruikers dus was het geen probleem.

 • life1234567

  Ik ben het helemaal met je eens. Niemand mag foto's van mijn kinderen online zetten, ook mijn ouders niet (doen ze ook niet) en de school ook niet. Ze moet zich hier gewoon bij neerleggen en als ze op visite gaat bij haar vriendinnen, kan ze toch zeker uitgebreid foto's showen maar dat hoeft niet online

 • Lillybell

  Wij willen dit ook niet. Heb ook aan iedereen duidelijk uitgelegd waarom niet (dochter moet zelf kunnen kiezen hiervoor, pedo's hoeven mijn dochter haar foto niet te gebruiken, fake accounts,..) mijn vader heeft 1 keer een foto van dochter op zijn facebook gezet en hij heeft de wind van voren gekregen. Op je strepen blijven staan. Het is jullie kind en jullie opvoeding

 • Sharon

  Jullie kind jullie regels haar probleem als zij het niet zo ziet..maar ik vind wat jij wil niet raar dus.

 • nog-even!

  Wij hebben dit ook met de familie afgesproken. Dat heeft niet met hún vrijheid te maken, maar met die van ons. Als je foto's op facebook plaatst, geef je facebook alle rechten van die foto. Daarnaast blijven de foto's voor eeuwig op het internet, ook als je ze zelf wist...

  Ik vind het een kwestie van respect... Jouw dochter is geen bezit van je moeder, dus daar mag zij niet voor kiezen...

 • Kiekeboe1993

  Bedankt voor je reactie.

  Ben blij dat er meer mensen zo over denken en dat het niet de zwangerschapshormonen zijn zoals mijn ma beweerd.

  Nu hoop ik ook echt dat ze mijn wens gaat respecteren.

  Fijne jaarwisseling!

 • Dromenvanger1987

  Ik deel jouw mening, ik wil dat straks ook liever niet.

  Probeer haar de Facebook regels eens te laten lezen mbt de rechten van de foto's die je afstaat... Zij mogen je foto's gaan gebruiken als ze dat willen.

 • Kiekeboe1993

  Zal ik zeker doen!

  Bedankt en een fijne jaarwisseling!

 • Grumble2.1

  verzend je wel fotos via whatsapp ?

 • Kiekeboe1993

  Ik hou niet zo van foto's sturen maar snap dat mijn ma foto's wil zien van haar kleinkind dus als zij beloofd niks op facebook te zetten zal ik haar updaten met foto's via whatsapp of een andere manier

  Fijne jaarwisseling!

 • china-dad

  Maar mag zij die foto's wel delen met anderen? Zij zal haar kleinkind toch graag willen laten zien, helemaal als het in een ver land woont...

 • Grumble2.1

  whatss app is ook van fb en ook niet zo veilig als je denkt ..

 • tweede83

  bij ons worden er ook geen foto's op social media geplaatst. we hebben er al een discussie over gehad met familie de een foto van onze zoon op FB had gezet na zijn geboorte. Wij wilden dit niet. Toch vond familie dit wel kunnen. Wij willen onze kinderen beschermen, meer tegen waar de foto's kunnen eindigen, op plekken wat je niet wilt. Maar ook voor later.. straks willen je kinderen ergens solliciteren en staat bij wijze van hun hele leven al op het internet.

  Ik begrijp wel dat je moeder haar kleinkind wil delen, maar FB is daar niet de plek voor. Mijn moeder deelt wel foto's met onze directe familie en haar vriendinnen, maar dan via de app. Vrienden en ander familie zetten niks zonder onze toestemming (lees gebeurt niet) op social media. Als het jou keuze is dat je dit niet wilt, dan heeft een ander, dus ook je moeder deze keuze te accepteren en te respecteren.

 • Kiekeboe1993

  Heel erg bedankt voor je reactie!

  Ik heb ook al gezegd dat ik er niks op tegen heb als ze het met vrienden wil delen maar niet op facebook.

  Fijne jaarwisseling!

 • Djae

  Ik vindt dat je moeder je gewoon aan jouw regels moet houden. Als jij t niet wil dan niet.. Ik wil het ook niet! En ja.. dat gewoon🙊

 • Kiekeboe1993

  Bedankt voor je reactie!

  Fijne jaarwisseling!

 • Thalie

  Snap ik, ik hou er ook niet van... Misschien kan je met je mams afspreken dat jij een foto kiest die ze wel online mag zetten. Maar dat jij beslist wanneer omdat je nu al zenuwachtig wordt van het idee. Succes...

 • Kiekeboe1993

  Hi Thalie,

  Bedankt voor je reactie.

  Ik denk dat ik nog maar eens een goed gesprek met haar moet houden hierover.

  Nu even gedachten op nul en een fijne avond hebben.

  Fijne jaarwisseling!