Even luchten

Een week voor mijn NOD.


Het blijft moeilijk.


Meerdere vrienden hebben de laatste weken aangekondigd een kleine te krijgen.


Sommige waren zwanger van de eerste toen ik mijn miskraam kreeg. En is nu de 2de opkomst.


Het is iedereen van harte gegund.


Maar bij ons brengt het nog een groter gemis.Hebben we dan het echt het traject nodig voor iui of misschien wel ivf. Op het moment zou ik het fijn vinden om ermee te startten. Maar begrijp me niet verkeerd. Ik zie er ook tegen op, mocht het zover komen. Ik werk zelf in de zorg. Ik werk onregelmatig. Als we het traject in gaan moet ik het aan mijn collega’s uitleggen. Iets waar ik nu geen behoefte aan heb. Ook al weten ze van mijn operatie, ze weten niet het hele verhaal.Over ongeveer 3 weken moeten we weer naar gyn. Er staat een kwartier geplant voor de afspraak. Maar eigenlijk weten we al wat er wordt besproken. Voor nu geen verder traject. Dit heeft de arts mij ’s avonds al verteld naar mijn OK. Maar ons rest de vraag wanneer mogen we terug komen. Ondertussen zijn wij per april alweer 2 jaar bezig.


Samen kunnen we er goed over praten. We hebben een stabiele relatie. We zijn al heel lang bij elkaar. Maar merk wel dat er bij ons samen nu het gevoel heerst:  wanneer het ons nu gegund is? Hier hebben we het regelmatig over. We het zoveel te bieden.We hopen, wat we eigenlijk vorig jaar ook al hoopte dat het ons jaar gaat worden. En dat onze dromen uit gaan komen.


En dit gunnen we ieder ander ook!

588 x gelezen, 2

reacties (6)


 • tweede83

  Wat verdrietig je verhaal, de wens zo sterk en het lukt niet. Toch ook positief dat je wel ondanks alles wel blij kunt zijn voor een ander. Fijn dat je wel met je partner erover kunt praten. Dat is belangrijk. Maar waarom en wat moet je eigenlijk bespreken met je collega's? Ik werk zelf ook in de zorg, maar ik zou niet alles willen delen met iedereen of met het hele team. Ik zou 1 of 2 collega's waar ik een heel fijn contact mee heb het willen delen.. Je bent niets verplicht en al helemaal niet als je er ook al geen zin in hebt. Ik heb wel altijd mijn dingetjes indien nodig gedeeld met mijn leidinggevende, maar dat kan ook gezien het een hele fijne is. Ik wens je heel veel sterkte met alles en ik hoop en gun dat je zwanger mag worden dit jaar! Dat zou fantastisch zijn! dikke knuffel

 • Kaat88

  Op het moment werk ik fulltime. En ik denk als je echo's hebt die van tevoren niet kunt plannen. Dat ik dan of even weg moet. Of later aanwezig ben. Dit valt bij ons gelijk op. Wij werken in een groot team. Maar inderdaad ze hoeven niet alles te weten als ik dit niet wil delen. Maar als ik een stukje hiervan deel dan krijg ik hoop ik wel meer begrip waarom ik soms later kom of als ik eerder weg moet.

  Maar ik hoop dat dit alles niet nodig zal zijn..

  Bedankt voor je berichtje! En lieve woorden!

 • LittlePea

  We gaan er van uit dat 2018 ons jaar wordt!!!

  Ik kan me je gevoel goed indenken....

  Knuf!!

 • Kaat88

  Ja hoopt het ook

 • Brenndaa

  Ik kan me helemaal vinden in jouw verhaal. Iedereen in onze buurt is zwanger of bevallen. De ene aankondiging na de andere. Ik word er echt moedeloos van. Wij hebben over twee weken weer een afspraak bij de gynaecoloog en zijn benieuwd naar het volgende traject. Ik kan alleen maar zeggen: trek het jullie niet aan! Jullie tijd komt ook nog. 2018 wordt ons jaar 😉😁 x

 • Kaat88

  Komt goed. Bedankt voor reactie