Spannend en ook wel leuk

Vandaag de sollicitatie de deur uit van een vacature die een familielid mij van de week toe stuurde. Het voelt alsof dit mijn droombaan is en ik pas perfect binnen het profiel van de organisatie. Ik kan dit!... had ik tegen mezelf gezegd. Veel werkervaring heb ik niet en door mijn ASS (wat overigens niet echt is geconstateerd, maar waar ik op de testen maar 2 punten tekort kwam voor de diagnose en deze test in een goede periode heb gemaakt) ben ik soms wat onzeker en zoek ik houvast. Een vaste dagindeling en duidelijkheid vind ik nou eenmaal heel prettig. Maar goed, mijn droombaan dus en vol goede moed heb ik de mail met mijn motivatie en mijn cv verstuurd. Nu maar afwachten en duimen! Ik hoop na het vele vrijwilligerswerk nu eindelijk eens een baan te vinden waar ik ook wat geld mee verdien. Dit zou echt wel prettig zijn voor ons. We hebben het niet slecht, maar sommige dingen moeten we nou eenmaal vaak laten. Ik kan iig al trots op mijzelf zijn dat ik durfde te schrijven. Ik die vaak 'veel beren op de weg ziet'. Natuurlijk heb ik het heel erg naar mijn zin bij het vrijwilligerswerk wat ik nu doe, maar een zakcentje extra is gewoon erg fijn en waar ik nu zit zit er geen baan voor mij in helaas. Verder gister een heerlijk dagje gehad met mijn lief bij de sauna. Echt heel ontspannen en gewoon fijn. Dat hadden we wel verdiend na een hectische tijd met wat mindere dingen in ons leven (wijd ik liever niet verder over uit wie weet wie er mee leest). Nu toch wel nieuwsgierig of het deze maand toch nog raak mag zijn of dat we eind van de maand naar de gyn zullen gaan met onze vragen. Zondag is mijn NOD en ik sta er totaal blanco in. Ik zou het echt niet weten of het raak is en de symptomen die ik al wel heb die negeer ik omdat mijn lijf mij zo vaak voor de gek heeft gehouden met symptomen. We zullen zien. Testen zeggen mij niet meer zoveel en ik heb eigenlijk ook niet zoveel zin meer om te testen. Ik wacht wel tot ik echt goed overtijd ben. Wat zal ik super blij zijn als het raak is en ook wel bang. Bang dat het wederom mis gaat. Maar die gedachte bannen we snel weer uit onze gedachten. Met de Utrogestan komt het vast wel goed dit keer. Eerst afwachten of het raak is natuurlijk.

821 x gelezen, 1

reacties (6)


 • Mama2008-2013

  Succes!

 • Es-83

  Dankje

 • nina2014

  Succes hopelijk krijg je de baan

 • Es-83

  Dankjewel!

 • Yune

  Dat hoor je niet zo vaak, een mama met ASS, met opgroeiende (puber) kinderen :).

  Ik hoop dat je wordt aangenomen bij de baan waarop je het gesolliciteerd. Zal idd wel spannend zijn, maar geef iig goed aan wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Zodat ze rekening met je kunnen houden. (zo heb ik dat iig gedaan) - zelf heb ik pdd-nos.

  Je kan proberen of je eerst voor een aantal uren per dag aan de slag kan, en vervolgens kan uitbreiden tot meerdere uren. Wie weet, staat je werkgever daar wel heel positief in! :)

  Succes iig!

 • Es-83

  Dankjewel voor je positieve woorden. Ja ik ben er op getest, maar heb de diagnose niet gekregen. Ik kwam echt maar 2 puntjes tekort, maar heb er zeker wel veel dingen van en het maakt echt uit of je zo'n test in een goede periode maakt of niet (althans bij mij wel). Had ik die diagnose maar wel want dat maakte het wel een stukje makkelijker en dan is er ook meer begrip voor je. Ik kan ongeveer 24 uur maximaal per week werken is onderzocht. Niet omdat ik niet wil hoor, maar anders loopt mijn hoofd over. En regelmatig op dezelfde dagen en tijden. Dan kan ik mijn huishouden er makkelijk bij doen en alles met de kids. Vroeger ging het minder goed dan nu en was ik vaker druk in mijn hoofd of gestrest. Ik heb inmiddels allemaal trucjes gevonden om er mee om te gaan en ook om niet meer zo bezig te zijn met dingen die niet goed op hun plek liggen of niet goed worden gedaan door de ander volgens mijzelf (bv met de was). Deze baan is perfect! Het is voor 15 uur per week verdeeld over 3 dagen van 9.00-14.00, dus geen lange dagen. En ik heb er alle diploma's voor. Want slim ben ik ook wel en ik heb al wel wat bereikt in mijn leven. Ik heb 2 diploma's SPW gehaald en doe altijd met veel voldoening het vrijwilligerswerk. Ik vind mijzelf iig niet zielig. Ga ook niet bij de pakken neer zitten. Het werk wat ik nu doe deed ik een poosje 3 dagen in de week van 7 uren en momenteel even 2 dagen per week van 7 uren. Wat goed dat jij met pdd-nos je ook zo goed weet te redden en zelf aan hebt gegeven wat je nodig hebt. Dat is de eerste stap al. Het komt vast goed en als ik het niet word dan komt er ook vast wel weer iets op mijn pad voorbij.