Zwanger van 3de en negatieve reacties

Ik ben zwanger van nummer 3. Heel erg welkom,
heel erg gewild, heel erg blij. We wilden altijd al een
groot gezin met minimaal 3 kinderen. Sinds een paar
weken hebben we de zwangerschap bekend gemaakt
aan vrijwel iedereen, via facebook, instagram etc. Nu
is het zo dat we hele lieve en leuke reacties ontvangen
maar soms zitten er sommige bij met reacties zoals:
Wauw dat je dat aankunt, of: is dat niet teveel,
of: waarom denk je niet aan jezelf etc.. zulke reacties
maken mij kwaad maar ik weet niet zo goed hoe ik
hierop moet antwoorden. Het liefst zou ik ze hun de
mond willen snoeren.. wat denken jullie?

2009 x gelezen, 1

reacties (63)

1 2 • Strelitzia

  Dit soort nare reacties zijn geen reactie van jou waard. Steek gewoon je energie in leuke dingen.

 • H1987

  Ik kreeg vooral de vraag of het wel gepland was? Ja, tuurlijk!

  Of: je hebt al een jongen en een meisje, waarom dan nog een 3e? Omdat ik al een jongen en een meisje heb, mag ik geen wens hebben voor een 3e of zo? Het gaat niet om het geslacht, maar om dat kleine wondertje.

  Niets van aantrekken. Jullie keuze. Jullie geluk! Proficiat met de zwangerschap!

 • Cicik

  En zo is dat! Bedankt!

 • Linda-veronique

  Dat kregen wij ook! Je hebt toch al een jongen en een meisje, meer soorten zijn er niet hoor! :S

 • TV13

  Ene oor in en andere oor weer uit hoor.. komt nou .. nu ook bijna 30 weken zwanger van nr3 en WIJ zijn er vreselijk blij mee ;)

 • Cicik

  Succes met de laatste loodjes!

 • TV13

  Dankje

 • Linda-veronique

  Wij kregen bij onze derde zwangerschap ook de minst leuke reacties. Soms helemaal geen reactie of felicitatie of gewoon "goh...." of "alweer?" Niet altijd even leuk maar ach, jullie keuze toch! Gefeliciteerd!

 • Cicik

  Bedankt!

 • Vrkh

  Wat vervelend dat je negatieve reacties krijgt! Ik heb zelf drie kinderen en de derde kwam toen de oudste nog geen 3,5 was. Kort op elkaar, krijg daar wel vaak opmerkingen over, meestal niet negatief, maar ik trek me er niet heel veel van aan.

  Geniet ervan! Het is heel bijzonder!

 • Michelle8580

  Nou ja.....gewoon niet storen aan geklets van anderen. Wat maakt het nou uit als je er 20 kinderen wilt hebben. Gaat ze geen sikkepit aan. Kop op meid.

 • Vrkh

  Wat vervelend dat je negatieve reacties krijgt! Ik heb zelf drie kinderen en de derde kwam toen de oudste nog geen 3,5 was. Kort op elkaar, krijg daar wel vaak opmerkingen over, meestal niet negatief, maar ik trek me er niet heel veel van aan.

  Geniet ervan! Het is heel bijzonder!

 • Misschelle1984

  Ik heb een tweeling van nog geen 2 en 30 weken zwanger van nummer 3. Ach, ik laat zulke opmerkingen aan me voorbij gaan en reageer er niet op.

 • roxbaby

  ja hier roepen mensen me ook na zeker wel druk, ja zo ie zo druk hahahaha of je er een heb of drie

 • thirza1982

  Ja dat vind ik ook 2 of 3 maakt ook niet veel meer uit

 • Cicik

  Precies!

 • thirza1982

  Ik ben nu 16 w en 4 d zwanger van de derde en heb t nog steeds niet op facebook of iets gezet. Zie ook op tegen de negatieve reacties. Mijn ex weet het inmiddels wel dus das al een zorg minder qua reactie. Maar die reageerde van gefeliciteerd leuk had iknooit verwacht. Ik verwacht vanuit de omgeving welnegatieve reacties nog van waar begin je aan?

  Ach ook dat overleven we wel weer.

 • Cicik

  Uiteindelijk zijn wij verantwoordelijk voor ons eigen geluk en gezin en doen wij lekker wat wij vinden dat goed is. En aan alle mensen die nog gaan komen met een negatieve reactie: gewoon het ene oor in en het andere weer uit, dat is namelijk wat ik voortaan ook ga doen.

  Fijne zwangerschap nog!

 • Lusenda

  En het ergste en de hele erge brutale vraag van mensen: is het gepland? Vreselijk brutaal hoor

 • Barbamammie79

  Mee eens!

  Het komt op mij altijd heel bemoeierig over.... soort van leedvermaak.... "Aha, het was dus niet helemaal de bedoeling... nou, dan zal je wel geschrokken zijn.. of niet soms? Gna gna...."

  Bij mij laatst ook hoor: leuk, je bent zwanger... ja toch? leuk?

  Ik: ja hoor! Superleuk! We zijn er heel blij mee.... en dan denk ik stiekem: Jammer hè?

 • Lusenda

  Mensen zijn altijd goed in het lullen en oordelen en hun ongewenste commentaar te geven op andermans leven. Zou wat zijn dat je je leven moet gaan leiden door mensen in je omgeving pff. Laat die mensen maar lekker lullen ook al willen jullie 10 kinderen, hebben zij de zorg? Dragen zij de zwangerschappen? Ik krijg me 5e en ben alleenstaand je wilt niet weten wat voor commentaar ik allemaal krijg en je wilt ook niet weten wat voor antwoorden ik ze geef, ze houden hun snoet meteen. Wees trots op jezelf en laat niemand je het gevoel geven dat je verkeerd heb gedaan nog een kindje erbij, is jullie leven, jullie gezin laat mensen maar lekker lullen. Geniet van je zwangerschap, laat je niet gek maken

 • Cicik

  Heel mooi gezegd, en enorm veel respect voor jou!

 • Lusenda

  Dankje wel ook respect voor jou hoor. Laat je geluk niet verpesten door mensen hoor. Ik geniet van al me kindjes en van me zwangerschap. Jij weet of je het aankan of niet

 • Kersenpit

  Hier ook wel herkenbaar...

  Vanuit mijn naaste familie alleen maar enthousiaste reacties, maar van iets verder weg echt vragen als: -is het wel gepland? - jeetje heftig hoor, moet er niet aandenken, - hierna wel klaar denk?!

  Ach.. ik gooi het naast me neer.. wij wilde graag een wat groter gezin en kunnen niet wachten tot de kleine er is!

  Veel geluk meid xxx

 • Cicik

  Ik ga het ook gewoon naast me gooien en lekker laten praten. Jullie ook heel veel geluk

 • moevanbijna2

  heel herkenbaar hier reageerde mijn schoonmoeder bij de derde ook zo stom ze zei ooooo wat erg...schoonzus vond t vreselijk en nog meerdere mensen met van die domme reacties kom je in de kraam hadden ze ook nog t lef om te vragen waarom ze niet vernoemd waren haha nou niks van aantrekken jou kindjes jou leven geniet ervan

 • Cicik

  Die van jou hebben lefff! Hier is het bekende spreekwoord wel erg van toepassing: van je familie moet je het hebben. Jij ook lekker genieten van je gezinnetje meid!

 • moevanbijna2

  dat doen we zeker haha geniet van de zwangerschap

 • Mamsie3kids

  Ja hier gaat dat precies zo. Heb ze nog allemaal behoorlijk kort op elkaar zitten ook. Dat werkt ook al niet mee wat reacties betreft. Haha. En we hebben twee meiden dus ik kan overal aanhoren dat we nu toch echt wel hopen op een jongen óf net zo lang doorgaan tot er een jongen komt. NEE WE ZIJN HEEL BLIJ ALS DIT OOK EEN MEID WORDT EN EEN JONGEN IS OOK VAN HARTE WELKOM! Zal allang blij zijn als het gezond geboren wordt. En of we het hierna rustiger aan gaan doen of dat we in ditzelfde tempo doorgaan. Dat het afschuwelijk is om in deze tijd kinderen groot te brengen. Ja nou of je er nu 1 of 2 of 3 of meer groot brengt dat veranderd niets aan de tijd. We hebben zelfs meegemaakt dat één van onze ouders ons niet feliciteerde (deden meerderen niet maar je ouders is toch het ergste).

  Geniet lekker van je rijkdom en laat maar praten.

 • Cicik

  Helemaal mee eens meid, en ook voor jullie: lekker genieten!

 • moi87

  heel herkenbaar. wij kregen zelfs de vraag(nou ja meer de mededeling) het zal wel een ongelukje zijn he.

  moet wel eerlijk zeggen dat er bij ons wel lang tussen zit tussen 2 en 3(2de wordt 6 rond de tijd dat deze geboren wordt). deze 3de is voor ons zeer gewenst en bewust hebben wij ervoor gekozen er langer tussen te laten zitten. Jammer van die reacties/vragen.

  maar ik heb wel geleerd mezelf erbij neer te leggen en niks van aan te trekken(moeilijk ik weet het).

 • Cicik

  Nu ik al deze reacties lees steekt dat een riem onder mijn hart en denk ik johhh lekker laten praten al die mensen die zo negatief zijn! En over de vraag of het een ongelukje is...ik kan die mensen zo doorspoelen door de plee arhgg

 • -Mango

  Heel herkenbaar, mensen kunnen zo gemeen en/of nieuwsgierig zijn.

  Ik ben nu zwanger van de eerste maar voordat kreeg ik wekelijks de vraag: En wanneer komt die van jullie?

  Nu is het zo krijg ik vaak met een omweg de vraag of het wel gepland was.

  Moe word je er van, constant het idee hebben jezelf te moeten verantwoorden.

  Laat je niet gek maken!

 • Mamsie3kids

  Klopt ja! Bij ons duurde het even voordat de eerste er was en kreeg continu die vraag ook te horen. Werd er gek van. Vervolgens kreeg ik kort na de bevalling een miskraam met 9 weken waarvan veel mensen niet op de hoogte waren. En de buurman bleef maar zeiken over wanneer er een tweede kwam. Toen gezegd dat we die net verloren waren. Heeft hij heeeel lang zijn mond gehouden. Daarna kregen we weer een kindje. En nu begon hij een paar maanden geleden weer wanneer de derde kwam en dat dat absoluut niet handig is, dat we het maar bij twee moeten houden (heeft er zelf ook 2 die nu rond de 40 zijn). En ja hoor ben inmiddels 20 weken zwanger van nummer 3. Gna gna.. dat gevoel kreeg ik er dus bij. Haha. Ben benieuwd hoe het na deze bevalling gaat. In elk geval geniet ik even van de rust want hij zegt nu weinig tot niets.

 • mybelovedkids

  Oh ja of bijvoorbeeld een "koningskoppel" hebben en dat ze dan zeggen (is bij mij overigens een vroege miskraam geworden); "Meer smaken zijn er tóch niet hoor?!" Alsof je een derde kindje zou "willen" om de variatie?? 😡

 • Cicik

  Wat ontzettend erg voor jullie om een verlies mee te maken.. wij hebben ook een "koningskoppel" en ja ook wij hebben aan moeten horen zoals: je hebt van beide eentje waarom nog doorgaan voor een derde.. ik heb toen maar niet gereageerd.

 • MamavanD-D

  gewoon een het is mijn leven ik ben gelukkig met mijn kinderen en gezin wij zijn er blij mee en is onze keuze en een bewuste keuze.

  mensen houden hun mening.. laat ze het lekker uitzoeken..

  je hoeft niet te reageren he..

 • Cicik

  Je hebt gelijk! ik ga het ook lekker laten gaan, uiteindelijk zijn wij een gezin en hier gelukkig mee.

 • Barbamammie79

  Toen ik mijn schoonzus belde om te vertellen dat ik zwanger was, net echo 8 wkn gehad..... Was het eerste wat uit haar mond kwam: oh neeeeeee!

  En dan op zo'n toon alsof ik net vertelde dat we op vakantie een belangrijke tas waren vergeten.... Bij wijze van spreken, snap je? Zo'n reactie......

  Ik schoot toch een beetje in de verdediging... Echt gepland, hoor... Wij zijn er heel blij mee, hoor.....

  Later dacht ik, ik had gewoon moeten zwijgen.

  Laat iedereen kletsen, het is toch nooit goed voor iedereen...... En weet je? De mensen die de raarste reacties geven zijn zelf onzeker en jaloers...... Heb ik echt gemerkt..... Let it go.

  Oh ja.. En toen zij mijn man voor het eerst zag na het blijde nieuws was het enige wat ze zei: jij gaat het heel druk krijgen.......

  geen felicitaties... Nog steeds niet tot op vandaag.... Ben ruim 31 weken..

  wat een giller!!!

 • Cicik

  Jeetje die ben je liever kwijt dan rijk en goed dat je er positief in staat. Succes met de laatste loodjes!

 • Barbamammie79

  Dank je wel! Tja, we weten wel wie het zegt... Of in dit geval niet.....we staan er inderdaad boven.

 • Babyster

  Mensen hebben altijd een mening..

  Je bent net getrouwd, wanneer komen de kinderen?

  Ben jij niet zwanger (terwijl je het misschien al maanden/jaren probeerd)?

  Je bent net bevallen, wanneer komt de volgende?

  Dan ben je zwanger, is het niet te snel?

  Het is een meisje, had je niet liever een jongetje?

  Borstvoeding.. kunstvoeding ,ga zo maar door...

  Ik heb zooooo veel vervelende opmerkingen gehad en mensen zijn zich er vaak niet eens van bewust hoe kwetsend het kan zijn. En mensen bemoeien zich erg graag met andere helaas. Vaak is het ook gewoon jaloezie hoor.

  Trek je er alsjeblieft niks van aan en geniet!!

 • Cicik

  Wat heb jij dit mooi verwoord!

 • Sharon

  Lekker laten die negatieve mensen. Is niet aan hun toch .

  Geniet er van

 • Cicik

  Lieff, bedankt!

 • Charly123

  Herkenbaar. Waarschijnlijk is het perfectw beeld 2 kinderen. Bij mij zeiden ze... oh dat is echt duur 3 kinderen. Dat soort opmerkingen.. ik heb het trouwens niet op facebook gezet.

 • Cicik

  Erg is dat he in plaats van dat ze je gewoon feliciteren..

 • Froufrou

  Heel herkenbaar!!! Ongepland zwanger van een 4de!! Mijn man wordt gek. Ik denk: het lukt ons wel! Aan onze ouders vertellen, durven wij niet want die vonden het bij het derde al onverantwoord!! ....jammer dat mensen niet gewoon blij kunnen zijn voor iemand anders. Veel geluk alvast....en vooral genieten!!! 😘

 • Muppets

  Gefeliciteerd joh! Wat een rijkdom!

 • Cicik

  Inderdaad wat een rijkdom, heerlijk! Jullie ook gefeliciteerd en bedankt!

 • Djae

  Geniet ervan meid!! Ik heb zelf twee kinderen en wil zoooo graag nog eentje haha, alleen kan ik het nu nog niet aan denk ik, dus wees trots op jezelf dat je het kan! En geniet ervan! Hoe leuk is het dat als je denkt aan later je veel kinderen hebt en weer kleinkinderen etc etc. Geweldig! Trek je er niks van aan, dat zullen vast en zeker jaloerse reacties zijn, denk ik dan! Nogmaals geniet ervan en gefeliciteerd!

 • Cicik

  Precies! Zo denk ik ook! Hoop voor jullie dat de derde snel mag komen als jullie er aan toe zijn!

 • Chady92

  Probeer de reacties te negeren. Mensen die zo reageren willen graag iets te zeuren hebben of zijn bijvoorbeeld jaloers. Tegenwoordig is een gezin met 2 kinderen normaal en iets wat daar van afwijkt kan makkelijk negatief op gereageerd worden. Er is niets makkelijkere dan zeuren over andermans leven.

  Gefeliciteerd met je zwangerschap en geniet er lekker van!!

 • Cicik

  Klopt helemaal! Bedankt!

 • Leylibaby

  Haha herkenbaar zeggen ze tegen mij ook. Ik zeg dan ik wil nog een 4e erbij wat ik echt wil. Beginnen ze ook bla Bla Bla. Of ik zeg wieb2 aankan kan ook 3 wie 3 aankan kan ook 4 laat het gewoon ene oor in andere uitgaan. 😀

 • Cicik

  Hoe meer zielen hoe meer vreugde! Maar ken je dat gevoel dat je iets terug moet zeggen zodat ze hun mond houden?

 • Andami

  Gewoon negeren, laat je de kop niet gek maken! Hier is schoonmoeder vooral van het, je lijf kan echt geen vierde aan als ik je nu hoor over deze derde dus nu is t wel klaar he? Ik lach dan een keer en zeg ach we zien wel, eerst deze maar ontmoeten. Maar ik laat me echt niet wijs maken dat een ander het mag bepalen. Waarschijnlijk denk ik er hetzelfde over als mijn schoonmoeder maar die beslissing komt wanneer ik daar aan toe ben. Met andere woorden, jullie leven, jullie keuze, lekker genieten van jullie wonder en laat ze maar kletsen

 • Toekomstigemamavan3

  Die schoonmoeders altijd!! Pfff je moet het er maar mooi even met doen. Ach ja je kiest ze helaas niet uit

 • Andami

  Hahah nee inderdaad! Opzich is mijn schoonmoeder best lief hoor, maar ze houdt wel graag de controle ;-)

 • Cicik

  Laat ik me mond maar houden over mijn schoonma haha. Ze kan hartstikke lief zijn maar soms arhggg. Over baby nummer 3 is ze erg enthousiast dus dat zit wel mee


1 2