Herbruikbare luiers

Hallo,


Wij zijn sterk aan het overwegen om herbruikbare luiers te gebruiken. Het liefst een tweedelig systeem. Nu zagen wij deze van bambinex en die leken ons erg intressant. Iemand hier ervaring mee? Ander ervaringen mogen ook natuurlijk. 🙂

694 x gelezen, 0

In Baby

reacties (4)


 • Billie2018

  Bedankt voor jullie reacties!

  Wel jammer maar telkens als ik een blog post, krijg ik maar enkele reacties vind dit heel jammer hier op babybytes.

 • Shrimp

  Als je echt vragen hebt kun je die beter in V&A plaatsen. Daar krijg je meer respons denk ik. Blogs wordt niet altijd evenveel op gereageerd. Is eigenlijk titel gerelateerd. Blogs die een titel hebben als "alweer 13 wk" zullen minder gelezen word als nu bv de blog van Debby " Britt aan de prednison" dan denken veel " huhh? Heftig middel, even lezen"

 • nog-even!

  Mijn zusje gebruikt overdags Imse Vimse en 's nachts totbots van Bamboozle... Misschien is facebook wasbare luiers handig voor je?

 • shrimp

  Ik heb een blog geschreven over to wasbaar or not to wasbaar (pagina 3). Ik heb echt veel uitgebreid getest. Allerlei systemen en merken. Noem er maar eentje en waarschijnlijk wel ervaring mee. Nu mn derde in wasbaar en na de kraamweek vierde kindje ook. ( luierwas is 3u en vorige kraamhulp kreeg de was amper weg in haar werkuren met een 3u was ertussen) derde gaat dus in kraamweek ook ff in wegwerp. Maar als ik bv tijdens vakantie al die wegwerp weggooi denk ik sjonge wat een vuilnis draag je zo bij! En ik ben niet echt een typische ecomama. Bambinex is de goedkope versie van bamboozle. Ik zou na al mn testen bamboozle doen. Duur maar veel beter op alle vlakken; duurzame materialen, comfort, lekdichtheid vd overbroekjes. Die speciale wasmiddel van totsbots is niet nodig. Ik was met zelfgemaakt ( ok..nu klink ik alsnog eco, maar ben gewoon een krent..en dit is veel goedkoper.) maar als het maar kleurwasmiddel is kan die van de lidl ook gewoon. Geen witwas dus en géén I repeat géén wasverzachter. Dan ben je drie keer wassen verder voor de absorptie weer ok is. Succes!