Ben ik te min?

Ik schrijf deze blog liever anoniem want graag wil ik even mij ei kwijt

Ben ik te min?

Ik heb al heel wat jaren een relatie met mijn vriend
En samen hebben we kinderen.
Maar de laatste jaren is het niet meer roze geur en manenschijn
Vorigjaar heb ik besloten om bij hem weg te gaan om dat ik me te min voelde
Zijn idee in zijn hoofd is : ik werk ik betaal en ik ben de baas..
Hij deed niets met de kinderen en behandelde mij meer als huishoudster tenminste zo voelde het voor mij
Heel de dag was ik bezig in huis plus dat ik de kinderen nog had
Als hij dan weekend had zat hij alleen maar een beetje op de bank
En als de kleine in de box lag te huilen die naast de bank stond en terwijl ik boven met de was bezig was
Was hij nog te bedonderd om even naar de kleine te gaan .
Toen had ik besloten om weg te gaan
Gelukkig kon ik toen terecht bij mijn ouders samen met de kinderen
Na een paarmaanden zijn we uit eindelijk weer bijelkaar gekomen na hele duidelijke afspraken te hebben gemaakt !
Een heletijd ging het goed tot een paar maanden geleden dus
We leven langs elkaar heen en hij geeft mij het gevoel dat ik er alleen maar ben om voor de kinderen te zorgen het huishouden te doen

Toen ik pas maanden had gespaard voor een kinderwagen die ik graag wou hebben
Kon ik hem eindelijk ophalen na mijn vriend te hebben gevraagd of hij even meerijd om voor ONS kind een kinderwagen optehalen moet ik hem zelfs nog benzine geld gaan betalen
Belachelijk! Het is verdorie ons kind en het doet mij vreselijk veel pijn om hem dat duidelijk te maken .
Maar goed zo zijn er elkekeer van die kleine dingetjes waar ik me echt heel rot in voel.
Zoals dat ik eraltijd uit moet voor onze baby snachts en zowel sochtends hij heeft altijd het excuus: ik heb een baan en ik werk.
Ookal heeft hij weekend tjaaa .
En zo zijn er nog veel meer dingen .
Ik heb het zo gehad mijn emmer is bijna overgelopen
Het liefst pak ik vandaag nog mijn koffers in en ga ik weg samen met mijn kinderen
Maar dan is eraltijd wel iets wat me tegenhoud.
Dat hij bijvoorbeeld zegt maar de kinderen blijven hier
Of zonder geld kom je niet ver
Of hij gaat nare dingen zeggen tegen de kinderen zoals mamma die is gek geworden en laat pappa alleen
Of dan zegt hij tegen de oudste mamma die spoort niet


1437 x gelezen, 4

reacties (24)


 • Mamaromina

  Je vriend is ervan overtuigd dat je toch nooit zult gaan, omdat je zelf geen werk hebt. Probeer eens een serieus gesprek met hem aan te gaan(of brief te schrijven) waarin je hem duidelijk laat weten dat jij echt wel zult vertrekken als hij niet verandert. Luistert hij echt niet.. tja dan denk ik dat er maar 1 ding opzit en gewoon echt weggaan is .. Hij is je al een keertje kwijt geweest.. je zou denken dat hij er nu opnieuw schrik voor heeft.. maar misschien omdat jullie uiteindelijk terug samen gekomen zijn, dat hij er vanuit gaat dat je toch niet weggaat of uiteindelijk wel weer terugkomt..

 • Roosje5

  Ik kan je niet vertellen wat je wel of niet moet doen, maar ik wil je meegeven dat je je moet bedenken dat je ALTIJD een keus hebt.

  Soms overkomen dingen je, maat JIJ bepaald hoe je er mee omgaat!

  Maak een keus en sta achter je keus.

  Heel veel succes!

 • DemiMitchel

  Lieve schat kies voor jezelf !! Ik heb ook zo vriend en die zegt ook ja ik werk aan mijn hobby en jij doet niks overdag terwijl ik en zijn huis en mijn huis mag onderhouden !!! Ik heb geen kindje met hem en op deze manier hoeft het ook niet van mij, ik heb het eergisteren ook uitgemaakt dus voor nu even rust in de tent, we komen wel weer bij elkaar, even een pauze en uit maar ik denk niet dat die gaat veranderen.. ik zit in dezelfde positie dat iets me ook tegenhoud want je houdt ook wel van diegene maar eens stopt het !

 • proudmamaof l,s,l,v

  Hè wat vervelend voor je:( heel veel sterkte ik snap dat het allemaal niet zo zwart wit is en zo gemakkelijk om weg te gaan. Maar kijk in de toekomst wil je dit, dit is je leven. Beter word het niet. Hooguit erger. Als je zulken liever ouders hebt maak daar dan gebruik van. Sterke x

 • china dad

  Als het echt zo is zoals je beschrijft, dan is het tijd voor actie. Dit kun je echt niet pikken. Eens kijken of hij wat voor zijn kinderen doet als je inderdaad met kinderen weggaat bijvoorbeeld. Want misschien denkt hij, dat doet ze toch niet...

  Hoe dan ook er moet iets gebeuren, anders verandert het niet, vrees ik.

 • TV13

  Hij lijkt jou wel geestelijk te mishandelen zeg. Ik schrik er van hoe hij met jou omgaat! Ik heb geen recht van spreken maar hier wil jij toch niet bij blijven? Wat als hij het later ook bij de kinderen doet? Deze man heeft ergens een steekje los zitten en heeft hulp nodig

 • Lijanne

  Je hebt als titel "Ben ik te min?". Nee meis, je bent al te lang veel te goed geweest!

  Als ik zo tussen de regels door lees, heb je eigenlijk al een beslissing genomen. Alleen weet je nog niet goed hoe je er een vervolg aan moet geven. Zoek hulp: familie / vrienden, professionals. Echt waar, jij kunt dit! Je hebt maar 1 leven, maak er wat van.

 • FirstOne2016

  Je hebt alleen invloed op wat jij doet en jij moet je grenzen aangeven EN naleven. Er is een kans gegeven, die heeft hij verspeeld. Wat verwacht je van mensen hier te horen? Je weet zelf best wat goed voor jou en je kinderen is.

 • mijn~meisje

  volgens mij word je gewoon enorm gebruikt... En daarnaast gechanteerd door hem....

 • Mijnmeisje2016

  Ik vind het lastig om tegen je te zeggen pak je spullen en dat je weg moet gaan. Het is echt aan jouw, eerst zal je de knop in je hoofd om moeten zetten en beseffen dat je hier te goed voor bent zodra je dat hebt gedaan zul je gaan inzien dat er geen betere keus voor je is dan je spullen pakken hoe moeilijk het ook zal zijn.

  Heel veel sterkte en onthoud hij is het niet waard en jij verdient veel meer dan dit.

 • Mijnmeisje2016

  Ik vind het lastig om tegen je te zeggen pak je spullen en dat je weg moet gaan. Het is echt aan jouw, eerst zal je de knop in je hoofd om moeten zetten en beseffen dat je hier te goed voor bent zodra je dat hebt gedaan zul je gaan inzien dat er geen betere keus voor je is dan je spullen pakken hoe moeilijk het ook zal zijn.

  Heel veel sterkte en onthoud hij is het niet waard en jij verdient veel meer dan dit.

 • Lewi

  Sorry maar bij dat benzinegeld breekt het bij mij echt. Helaas ben ik zelf in een zelfde soort situatie opgegroeid, maar toch heeft mijn moeder de stap ooit genomen weg te gaan. Alimentatie heeft mijn pa nooit betaald maar ons contact is na dat zij uit elkaar zijn gegaan wel verbeterd. Ik zou met je kinderen naar je ouders gaan en dan je vader en/of moeder of een vertrouweling mee nemen om met hem te praten. Daar hoeven je kinderen niet bij te zijn. Het is jammer als hij jou zwart zou maken tegenover je kinderen, maar de kans is ook groot dat hij na jou direct op zoek gaat na een nieuwe huishoudelijke hulp (sorry klinkt bot) en het dan zal laten bezinken. Fijn als je vanuit je ouders huis verder zou kunnen denken. Je zult wel moeten werken aan het opbouwen van een toekomst (vinden van werk, een huis etc.), maar ik zeg gewoon doen!! Je hebt recht op veel meer dan wat je nu krijgt.

 • Chady92

  Jij bent zeker niet te min! Je mag respect voor jezelf hebben omdat je het probeerd en het beste voor je kinderen wilt.

  Wat is je vriend een enorme egoïst zeg, bah. Is er iemand waar je mee kan praten en waar je eventueel bij terecht kan? Ik denk niet dat het voor jouw goed is om bij hem te blijven en eerlijk gezegd, denk ik ook niet dat dat goed is voor je kinderen. Tuurlijk, ouders horen samen voor hun kind te zorgen, maar jouw situatie klinkt niet als iets goeds.

  Ik wil je veel sterkte wensen!

 • nursie22

  Jemig... ik zit dit met verbazing te lezen... at een ongelofelijke z*k is het zeg. Voor een ander natuurlijk makkelijk praten maar ik zou er toch echt eens over denken om voorgoed bij hem weg te gaan. Hij traineert je alleen maar en probeert je ego naar beneden te trappen. Vooral met de steun van je ouders zeker de stap wagen, hij is je niet waard!!!

 • Incognito

  Ahhh Meis, pak vandaag je spullen nog, ga weg en kom nooit meer terug bij hem! Je verdient zoveel beter dan dit! Geen geld is geen excuus, genoeg instanties die je kunnen helpen.. vooral die nare dingen over jou tegen de kinderen zeggen.. dit gaat echt VEEL te ver!

 • Ram2012

  Ben je te min??? Je bent veel te goed!!! Sorry hoor, maar wat een l*l! Dat liet ik niet gebeuren! Succes met het inpakken van de koffers.

 • M.S

  Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing dat jij benzine geld moet gaan betalen omdat jullie een kinderwagen gaan halen wat voor JULLIE kindje is. :O Sorry, ik kan daar niet bij.. Ik vind dat hij misbruik van je maakt! Kies aub voor jezelf, je gaat er langzamerhand aan kapot hoor. En je hebt ook nog kinderen.. Die voelen meestal ook wat mama mankeert.

  Je moet niet vooruit denken, maar het op je laten afkomen. Als je nu al gaat denken dat de kinderen lelijk over je gaan doen of denken, of dat je geen geld hebt etc. Niet doen. Je word er alleen maar onzeker van.

  Je moet voor jezelf opkomen! Je verdiend beter dan dit.

 • hienbabytie

  Poeh... jammer dat je niet terug kunt in de tijd. Want je had al eerder moeten vertrekken! Laat je niet zo behandelen, je bent veel meer waard dan dit!

 • Sharon

  Excuse my rude, maar wat voor #%@% zak is dat.

  Niemand word hier beter van ..en hoe denkt hij de kids alleen op te voeden als hij er normaliter al moeite mee heeft? Dit is alleen maar manipulatie.

 • Mamavandriedametjes

  Hebben jullie trouwens gezamenlijk gezag of heb alleen jij gezag? Erkenning en gezag is niet hetzelfde.

  Als jij alleen het gezag hebt, ben jij degene die mag bepalen waar de kinderen zijn. Nou ligt dat minder zwart-wit dan hoe ik het nu schets, want hij kan vanuit family-life bij de rechter dan heel makkelijk gezag afdwingen.

  Als hij zegt dat je de kinderen niet mee zou mogen nemen, zou ik hem voor de voeten gooien dat hij een baan heeft. Dat is voor hem altijd de reden geweest om zich te kunnen onttrekken aan alles wat er thuis gebeurde, waarom kan het dan nu ineens wel?

 • Anomiepje1

  We hebben allebei het gezag

  En ik wil de kinderen ook niet weghalen bij de pappa

  Maar het gaat bij dan om de dingen die hij tegen de kinderen zegt over mij

  Ik heb altijd alleen voor ze gezorgd

  Nooit keek hij er naar om en dan ineens maakt hij me zwart bij de kinderen dat doet mij enorm veel pijn en verdriet daar breekt mijn hart gewoon van en ik kan er met mijn hoofd niet bij hoe gemeen iemand kan zijn om alleen maar zijn zin door te drammen .

  Gelukkig heb ik een ontzettende goede band met mijn ouders die zijn ook helemaal op de hoogte van wat er allemaal speeld en die staan 100 % achter me dus helemaal alleen voel ik me niet

  En geeft me toch een soort van veilig gevoel

 • Mamavandriedametjes

  Natuurlijk ben je niet te min! Hij gedraagt zich, als ik jou mag geloven.... als een zak patat. Accepteer dit niet langer!

  Ga weg, neem je kinderen mee en ga vanaf een ander adres met hem in gesprek over de manier waarop je verwacht dat hij zich als vader en als partner gedraagt. Gezien het feit dat hij zich zo hardleers opstelt, verwacht ik daar niet meer zo veel van. Laat maar zien dat je het zonder hem prima redt en laat hem maar eens werken voor jou en voor zijn kinderen. En dan niet twee weken, maar een paar maanden. Als hij wil dat jullie weer samen gaan wonen, dan moet hij eerst maar eens bewijzen dat HIJ het waard is om mee samen te wonen, want dat vooralsnog heeft hij duidelijk laten blijken dat dat niet zo is.

  Ook raad ik je aan met hem in relatietherapie of mediation te gaan. Een therapeut kan jullie helpen in gesprek te gaan en blijven, welke richting dat ook uit gaat. Als jullie maar om speaking terms kunnen blijven, er zijn kinderen bij betrokken die recht hebben op omgang met hun vader. Dikke knuffel!

 • Anomiepje1

  Ik wil natuurlijk de vader van mjjn kinderen niet ontnemen

  Maar het is dan ook niet fijn als ze allemaal vervelende dingen over hun mamma gaan zeggen .

  Kinderen horen hier inbetrokken te worden dit is ook een van de redene waarom ik de stap nog niet heb gezet

  Ik wil mijn kinderen gewoon beschermen tegen dit soort onzin en kinderachtig gedrag van hun vader...

  Emotioneel en geestelijk ben ik helemaal op en kapot maar voor mijn kinderen ga ik door het vuur

 • Mamavandriedametjes

  Vraag je je af wat je je kinderen meer gunt:

  Een gezin waarin hun vader hun moeder zwart en belachelijk maakt en behandeld als een sloof;

  Of een gezin waarbij hun moeder niet accepteerde dat ze door hun vader zo behandeld werd, voor zichzelf op kwam en ervoor vocht dat de kinderen een goede band konden hebben met beide ouders, of ze nou wel of niet op dezelfde plek woonden.

  Ook jij kiest voor de tweede versie, je weet alleen nog niet hoe je daar kunt komen. Praat er over met iemand die je kunt vertrouwen, je ouders of vriendinnen, of bijv. een maatschappelijk werker. Of meld je bij het CJG in jouw woonplaats.