Zo maak je je eigen (moderne) familietradities

Zo maak je je eigen (moderne) familietradities

Heb jij familietradities die in ere worden gehouden? Zoals een groots diner op Moederdag, of elk jaar met Pinksterweekend een weekend weg met de hele familie? Of heb je helemaal geen familietradities en lijkt het je juist leuk om zelf familietradities te creëren? Misschien zijn dit leuke ideeën.

Sinterklaas-ruil-avond

Verzamel al het speelgoed waar niet meer mee wordt gespeeld en doe die in een mooi verpakte doos. Zo kan Sinterklaas en zijn Pieten deze meenemen en ruilen voor nieuw speelgoed.

Lees ook:
Geboortetradities over de hele wereld

Gefeliciteerd met je halve verjaardag!

Waarom alleen maar elk jaar je verjaardag vieren is toch hartstikke saai? Waarom maak je er niet een feestje van door ook je ‘halve’ verjaardag te vieren. Geef de ‘half jarige’ een klein en niet al te duur cadeautje en ga met z’n allen gezellig eten bij het restaurant van de keuze van de ‘half jarige’.

De Ja-dag

Elke keer dat je nee zegt tegen je kinderen, mogen ze iets opschrijven waarop ze dolgraag een ‘ja’ als antwoord willen krijgen. Laat ze dat in een pot doen en laat ze een keer in de maand zo’n voorstel uit de pot halen waarop jij geen ‘nee’ mag zeggen.

Kinddag

In plaats van Moeder- of Vaderdag voer je ook een dag in voor je kind. Heet je kind bijvoorbeeld Ruben, dan voer je een Ruben-dag in. Je doet dan precies hetzelfde voor je kind als hij doet voor jou op op Moeder- of Vaderdag. Je maakt bijvoorbeeld een mooi schilderijtje waarop je laat zien hoeveel je van je kind houdt. Natuurlijk mag een overheerlijk ontbijtje op bed niet ontbreken.

Winterbarbecue

Waarom alleen barbecueën in de zomer? Ook in de winter kan het leuk zijn. Leen een paar vuurbaskets van de buren, doe de heater aan, haal heel veel marshmellows in huis en maak er een gezellige winterbarbecue van. Misschien leuk om dit te doen op 21 december om het winterseizoen in te luiden en omdat het dan de kortste dag van het jaar is?

Heb jij nog leuke ideeën voor (moderne) familietradities? Wij zijn benieuwd!

Tags: Familie, Gezin,

Chantal is online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • gewoonmoeders

  wij gaan met de kerst altijd 1 avond met alleen ons gezin gourmetten en daarna kijken we een kerstfilm.

  dit valt niet altijd op een kerstdag zelf, maar dat maakt niet uit.

 • Nx4

  ik vind kind dag wel een leuk idee, bbq doen wij heel vaak in de zomer en soms ook in de winter haha, verder doen wij zodra de klok een uur terug gaat elke avond spelletjes met hele gezin, voordat dr kids naar bed gaan. ij dr zomer doen we dat niet vaak omdat we dan meer buiten zijn.

 • mama van A-M-Z-R

  Wil niet rot gaan doen, maar vind het geen leuke ideeen, sorry :p

  We hebben wel speciale dagen wanneer we naar buiten gaan of bijvoorbeeld met nieuw jaar gedichten oplezen en allemaal samen komen... dat soort dingetjes.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50