Winnaressen verwenpakket geven tips tegen verkoudheid

Winnaressen verwenpakket geven tips tegen verkoudheid
  • in Moeder
  • 1
  • 4373
  • 02/03/2017

Aan de langere dagen te merken is het einde van de winter bijna in zicht. Hopelijk laten we dan ook het griepseizoen voor minstens een half jaar achter ons. Want de afgelopen maanden hebben - voor ons als moeders - in het teken gestaan van snotneuzen afvegen en hoestbuien doorstaan.

Namens Bisolvon mochten wij twee moeders blij maken met een cadeaupakket, als dankjewel voor al die geweldige zorgen voor het gezin van de afgelopen maanden. Jullie deden massaal mee en dat was tof om te zien. Iedereen kent (of is!!!) wel een moeder die verschrikkelijk goed voor haar gezin zorgt, ondanks een griepje, verkoudheid of vermoeidheid.

We kozen twee moeders, Kristien en Patricia, die volgens vriendinnen het verwenpakket meer dan verdienden, en stelden ze wat vragen over hoe zij als gezin het bijna afgelopen griepseizoen hebben doorstaan.

Kristien (29) is moeder van een dochter van vijf maanden oud:

Hebben jullie tot nu toe veel last gehad van het griepseizoen?
We hebben flink last gehad van de verkoudheidsvirussen, maar gelukkig is meer ons bespaard gebleven. 

Wat is jouw Gouden Tip om virussen zoveel mogelijk tegen te gaan?
Vooral zo gezond mogelijk eten, bewegen en regelmatig frisse lucht. Met een baby heb je al snel een goed excuus om een lekkere wandeling te maken buiten.

Wat doe je als jij als moeder ook ziek bent?
Onze dochter is pas vijf maanden oud en gelukkig ben ik in die periode natuurlijk wel goed verkouden geweest. Als moeder moet je toch doorgaan, ook als je zelf niet goed in je vel zit. Als ik kijk naar vriendinnen die al langer moeder zijn is, ook als je ziek bent, lekker in bed blijven liggen er helaas niet meer bij!

Waarom kan juist jij het verwenpakket wel gebruiken?
Omdat ik in het afgelopen jaar ben verhuisd naar de andere kant van Nederland, een prachtige dochter heb gekregen en veel slapeloze nachten achter de rug heb. Kortom, ik kan best een relaxmoment gebruiken. 

Ga je er samen met iemand van genieten, zo ja, met wie en waarom?
Jazeker! Met een vriendin die ik heb leren kennen op mijn zwangerschapscursus. Zij heeft een heftige zwangerschap en bevalling achter de rug en is nog steeds aan het revalideren. Zij verdient het om even lekker te ontspannen in de sauna!

Patricia 30 is moeder van een dochter van 3,5 en een zoon van drie maanden:

Hebben jullie tot nu toe veel last gehad van het griepseizoen?
Wij hebben vooral last gehad van nare verkoudheden, maar ook de griep heeft ons niet helemaal overgeslagen. 

Wat is jouw Gouden Tip om virussen zoveel mogelijk tegen te gaan?
Mijn gouden tip om de virussen zoveel mogelijk buiten de deur te houden is het gebruik van homeopatische middelen om de weerstand te verbeteren! Onze natuurlijke huisarts tipte me daarop, omdat onze dochter tot nu toe elk jaar een keer longontsteking heeft. Op dit moment heeft ze het niet gehad, even afkloppen dat het zo blijft! Verder vinden wij het heerlijk om een paar keer per week vers uitgeperste sinaasappelsap bij het ontbijt te drinken en eten we voldoende verse groente en fruit. Vitamientjes!

Wat doe je als jij als moeder ook ziek bent?
Ik heb het geluk dat ik eigenlijk nooit heel erg ziek ben, hoogstens verkouden of een holteontsteking. Dan ben ik nog goed in staat om voor de kinderen te zorgen, en vermaken we ons met wat rustigere dingen dan actief naar buiten of een hele dag op stap. Als er echt iets is, dan kan mijn man naar huis komen en gelukkig wonen onze beide ouders ook dicht in de buurt. Genoeg om op terug te vallen als het echt nodig zou zijn!

Waarom kan juist jij het verwenpakket wel gebruiken?
Ik vind het echt superlief dat mijn vriendin mij voor dit pakket heeft opgegeven. Ik ben twaalf weken geleden bevallen van een zoon en ons borstvoedingsavontuur is niet makkelijk. Ik heb een borstoperatie gehad en bij mijn dochter (3.5 jaar) moest ik na drie maanden opgeven. Nu heb ik het anders aangepakt en me nog meer voorbereid, samen met een lactatiekundige die me ook na de bevalling enorm heeft gesteund en geholpen! Op dit moment kolf ik fulltime, waarbij mijn zoon aan de borst mag als hij wil. 's Nachts voed ik live en dankzij ook wat hulp van de donormelk die mijn zoon deels ontvangt van twee lieve vriendinnen met jonge kindjes, maakt dat hij volledig borstvoeding kan krijgen. Ik ben daar echt supertrots op, maar het is wel zwaar. Een verwenpakket is dus wel lief en fijn!!

Ga je er samen met iemand van genieten, zo ja, met wie en waarom?
Het lijkt me geweldig om dit pakket te delen met de vriendin die mij hiervoor heeft opgegeven! Zij heeft namelijk vier weken na mij een prachtige dochter gekregen en met nog twee geweldige jongens is dat best pittig! Ze staat altijd voor iedereen klaar en vind het geweldig dat we zo'n fijne vriendschap hebben!

Wij wensen deze moeders in ieder geval heel veel plezier met het verwenpakket van Bisolvon en duimen tegelijkertijd dat we allemaal heel snel uit de snotneuzen zijn.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50