Wil je een jongetje? Eet bananen!

Wil je een jongetje? Eet bananen!

Er zijn natuurlijk talrijke mythes over het voorspellen van het geslacht van een kind, maar nu lijkt er eentje wetenschappelijk onderbouwd. Zo blijkt dat het eten van veel bananen voordat je zwanger wordt ervoor kan zorgen dat je een jongetje krijgt.

Het onderzoek werd gedaan door de Royal Society, de Britse organisatie voor wetenschappen onder 740 vrouwen tijdens hun eerste zwangerschap.

Lees ook:
Wordt het een jongen of een meisje? Zo kun je het (misschien) voorspellen

Kalium

Er werd vooral gekeken naar wat ze hadden gegeten voordat ze zwanger werden. Hieruit kwam naar voren dat de vrouwen die moeder waren geworden van een jongetje veel kaliumrijke producten hadden gegeten, zoals bananen. Hierdoor kon volgens de onderzoeker worden geconcludeerd dat er een link is tussen het eten van veel kaliumrijke producten en het krijgen van een zoon.

Ontbijtgranen

Ook kwam naar voren dat de vrouwen die veel ontbijtgranen eten ook een grotere kans hebben op een jongetje.

Bron

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50