Wil je een jongetje? Eet bananen!

Wil je een jongetje? Eet bananen!

Er zijn natuurlijk talrijke mythes over het voorspellen van het geslacht van een kind, maar nu lijkt er eentje wetenschappelijk onderbouwd. Zo blijkt dat het eten van veel bananen voordat je zwanger wordt ervoor kan zorgen dat je een jongetje krijgt.

Het onderzoek werd gedaan door de Royal Society, de Britse organisatie voor wetenschappen onder 740 vrouwen tijdens hun eerste zwangerschap.

Lees ook:
Wordt het een jongen of een meisje? Zo kun je het (misschien) voorspellen

Kalium

Er werd vooral gekeken naar wat ze hadden gegeten voordat ze zwanger werden. Hieruit kwam naar voren dat de vrouwen die moeder waren geworden van een jongetje veel kaliumrijke producten hadden gegeten, zoals bananen. Hierdoor kon volgens de onderzoeker worden geconcludeerd dat er een link is tussen het eten van veel kaliumrijke producten en het krijgen van een zoon.

Ontbijtgranen

Ook kwam naar voren dat de vrouwen die veel ontbijtgranen eten ook een grotere kans hebben op een jongetje.

Bron

Tags: Geslacht,

Chantal is online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • rlyblue

  Het is waar dat de zaadcellen van de man het geslacht bepalen. Maar het milieu waar de spermacellen doorheen zwemmen (de omgeving in de vagina en baarmoeder) blijkt van grotere invloed op de zaadcellen dan men voorheen dacht. Het kan zomaar zijn dat een bepaald milieu gunstiger is voor mannelijke spermacellen of juist voor vrouwelijke spermacellen. En dat milieu is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het dieet van de moeder. Het is dus goed mogelijk dat je als moeder met je dieet enigzins kunt beïnvloeden welk geslacht je verwekt, omdat die zaadcellen makkelijker overleven in de vagina en baarmoeder. Wellicht dat vrouwelijke spermacellen minder goed tegen kalium kunnen dan mannelijke cellen zodat als je meer kalium eet er minder vrouwelijke spermacellen overleven. Dan is de kans op een jongetje groter.

  Ik heb hier vaker over gelezen en er is een kliniek (in Engeland volgens mij) die beweert dat ze via het dieet van de moeder 70% kans geven op een bepaald geslacht. 70% is natuurlijk geen 100%, maar het is significant meer dan de natuurlijke 50% en dus volgens wetenschappelijke termen van invloed.

 • Lieve mamma

  Klop helemaal! Ik heb ook veel hier van gelezen en geloof het ook echt.

  Het is niet meer zo zwart/wit.

 • Lovelyness76

  Dit is echt onzin want de zaadcellen van de man bepalen het geslacht.

  Jongen (xy)

  Meisje (xx)

  En welke zaadcel het eerst bij de eicel is dat bepaald het geslacht.

  Mensen willen graag hier in geloven omdat veel mensen alles maar onder controle willen hebben.

  Maar dat is met dit zeker niet zo

  Dit wordt bepaald door de natuur en dat is maar goed ook.

 • Strelitzia

  Geslacht wordt bepaald door de man. Dat komt niet terug in deze summiere studie. Kan wat mij betreft zo naar het rijk der fabelen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50