Weinig verrassend: 4 op de 10 ouders krijgt te weinig slaap

Weinig verrassend: 4 op de 10 ouders krijgt te weinig slaap

Slaap is óntzettend belangrijk om goed in je vel te zitten, gezond te zijn en je mentaal in orde te voelen. Toch komen lang niet alle jonge ouders aan voldoende slaap toe. Ruim 40% van de ouders slaapt namelijk elke nacht te weinig.

Geen verrassing wat ons betreft. In mijn omgeving hoor ik zo ongeveer élke jonge ouder steen en been klagen over de gebroken nachten en de nachten met véél te weinig slaap. 

Lees ook:
Moeders met slaapproblemen: er is een oplossing!

Hoeveel slaap heeft een volwassene nodig?

Hoeveel slaap je daadwerkelijk nodig hebt, verschilt per persoon. Wel kunnen we algemeen stellen dat volwassenen zo'n zeven tot acht uur per nacht zouden moeten slapen. Een jongere volwassene heeft meer slaap nodig dan een oudere.  

Belgische mama-site Mamabaas deed onderzoek naar de hoeveelheid slaap die jonge ouders kregen én naar hoe ze zich hierbij voelden. Hieruit bleek dat bijna de helft van de jonge ouders zich chronisch vermoeid voelt. Vier op de tien slaapt namelijk structureel minder dan zes uur per nacht. Tel daarbij alle werkverplichtingen op en je begrijpt waardoor ouders oververmoeid zijn. 

Energie

Als slaap er dan niet in zit, zijn er wel manieren waarop je ervoor kan zorgen dat je alsnog een restje energie bij elkaar kan schrapen. De respondenten gaven aan dat zij baat hebben bij een stevig ontbijt en sloten koffie. Ook sociale contacten lijken een energiebooster te zijn: 39% leeft op van een uitje met vrienden. Ook gebruikt één op de acht jonge ouders voedingssupplementen om hun energie enigszins op peil te houden. 

Herken jij het slaaptekort? En zo ja, wat doe jij eraan?

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • 2x.Mama

    Nee, ik herken het gelukkig niet. Slaap prima! En mijn beide kinderen sliepen eigenlijk ook vrij snel door.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden