Wat mis je het meest van het leven voor het moederschap?

Wat mis je het meest van het leven voor het moederschap?
  • in Moeder
  • 7
  • 15272
  • 30/12/2016

Het is 1 januari, 12 uur. Jarenlang lag je op Nieuwjaarsdag rond dit tijdstip nog heerlijk in bed. Je kater aan het uitslapen of gewoonweg bij te komen van een heerlijke Oud en Nieuw. Maar waarschijnlijk was ja vanmorgen tussen 6 en 7 alweer up and running. Kinderen uit bed halen, luiers verschonen, boterhammetjes smeren en snotterige kusjes ontvangen, het leven van een moeder.

En natuurlijk zijn die ukkies het allemaal waard. Dat bleek laatst namelijk uit onze enquete. Maar wat missen we nu het meest aan ons 'oude leven'? Wij vroegen het op onze Facebook-pagina en we hebben heel erg gelachen om jullie herkenbare antwoorden! En heel opvallend: zonder uitzondering zouden jullie niet anders meer willen, dat gezegd hebbende: 

Pauline: De nacht doorslapen mis ik wel. En de simpele dingen die je vroeger heel normaal vond, die waardeer je nu meer. Zoals rustig douchen of met twee handen je bestek kunnen gebruiken in plaats van met één hand je eigen eten naar binnen schuiven en de andere zorgt dat zoonlief ook z'n eten krijgt. 

Nathalie: Een schoon en opgeruimd huis, lege wasmanden, iets voor je zelf doen... Maar ik geniet nu nog even, over een half jaar gaat de jongste ook naar school. Ik zal haar missen. 

Bea: Uitslapen!!! Want als onze dochter dan uit logeren is, worden wij toch nog standaard op hetzelfde tijdstip wakker (als we al niet ons bed uit zijn gebeld, omdat ze heimwee heeft, haha!)

Sanne: Ik mis vooral tijd voor jezelf binnen of buitenshuis en een snelle boodschap kunnen doen. Alles moet nu gepland worden en er kan weinig spontaan.

Leslie: Wat ik het meest mis? De deur uit kunnen gaan met alleen mijn telefoon en huissleutel.  En een nacht doorslapen en in bad gaan wanneer het mij uitkomt.

Giullia: Pfff, heb je even?! Doorslapen, uitslapen, niet de hele routine door in de ochtend, maar rustig onder de douche staan en alleen jezelf hoeven aankleden, alléén naar het toilet, na werk gewoon rechtstreeks naar huis ipv de kids of bij de buitenschoolse opvang of het kinderdagverbli op halen, verantwoordt eten want hé je wilt ze toch iets gezonds voorschotelen, een huis dat netjes is en blijft, na werk nog genoeg energie overhouden om te sporten/hapje eten/drinken/filmpje, spontaan de deur uit zonder een hele rits aan spullen, enz enz... Need i say more?! En ja, natuurlijk hou ik van ze ;-)

Marieke: Ik mis de zorgeloosheid. Sinds ik moeder ben, kan ik eigenlijk nooit meer écht van dingen genieten als mijn dochter niet bij mij is. Dus een dagje sauna of zo, beleef ik niet meer zoals vroeger. Ik bel non-stop naar de oppas om te vragen hoe het gaat. Ik zou heel graag een weekendje weg willen met een vriendin, maar daar kan ik dan niet van genieten. Want ik weet zeker dat ik dan constant denk: 'stel dat er iets met mij gebeurt.... wie zorgt er dan voor haar?'

Mandy: In RUST alles kunnen doen (slapen eten naar de wc boodschappen), blijvende REINHEID van alles wat ik net heb schoongemaakt en met REGELMAAT uitslapen en gewoon weg kunnen gaan als je dat wilt ;-)

Zoals je ziet: wij moeders zijn erg blij met onze kinderen. Maar er zijn een aantal (kleine én grote) dingen die we toch wel missen van ons leven voordat de kleintjes er waren. 

Wat mis jij het meest aan het leven dat je had voordat je moeder werd?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50