Babybytes Favorites Negenmaandenbeurs

Babybytes Favorites Negenmaandenbeurs

De negenmaandenbeurs is woensdag weer feestelijk van start gegaan. Betty en ik bezochten hem voor jullie en hadden een hele drukke, iet wat chaotische maar ook erg leuke dag. Om jullie de kans te geven je vast een beetje voor te bereiden op je aanstaande bezoek OF om je over te halen misschien ook nog te gaan (het kan nog tot aanstaande zondag) vandaag dit overzicht.

Wat is de negenmaandenbeurs precies?

De Negenmaandenbeurs is the place to be voor jou als je zwanger bent of net een kindje hebt gekregen. Je vindt er o.a. de laatste trends in babyland, must-haves voor jouw leven met een kindje, stylingtips voor de babykamer, deskundig advies over bijvoorbeeld voeding of verzorging en nog veel meer! Natuurlijk is het ook gewoon een heel gezellig dagje uit! Nieuw dit jaar is het Peuter Plein, met alles voor kids van 1 t/m 4 jaar!

Ruim opgezet in een aantal hallen van de RAI in Amsterdam vind je de negenmaandenbeurs tegelijkertijd met de huishoudbeurs. Je kunt met je kaart ook die beurs bezoeken en je dus vrij door alle hallen begeven. Verschillende grote merken maar ook kleinere staan opgesteld en ontvangen je met veel plezier. Ze laten veelal nieuwe producten zien en vaak kun je meerdere producten kopen bij een stand of merk tegen gereduceerd tarief. Ze noemen dat ook wel speciale beursaanbiedingen.

Meer dan slenteren alleen

Naast 'kopuh, kopuh, kopuh' is er nog veel meer te doen op de beurs. Zoals je eerder al las kun je ook prima je kindjes meebrengen. Er is een speciaal peuterplein waar Woezel en Pip en Nijntje dansen en zingen met de kleintjes. Er zijn verder ook talloze workshops te volgen, je kunt een parcours rijden met een heuse bakfiets, echo's laten maken van je ongeboren kindje (WAUW) en er is op heel veel gebieden deskundig advies te vergaren. Zo zijn er draagworkshops en verschillende stands die informatie bieden over borstvoeding. 

Op meerdere plekken binnen de negenmaandenbeurs is ook horeca aanwezig. Je kunt dus eten en drinken en even de voeten tot rust laten komen. Uiteraard is er ook een speciale kolf- en verschoningsruimte beschikbaar.

Ook papa's welkom!

De aanstaande of nieuwbakken vaders zijn ook hartstikke welkom op de beurs. Ondanks dat het geheel nogal wat vrouwelijk aandoet, dat snappen we ook wel weer, is er toch ook aan de vaders gedacht. Er is een heuse 'papa-route' waarin een papaklas is opgenomen met tips en tricks. Ook zijn er op veel verschillende plaatsen op de beurs momenten waar de vader in het zonnetje wordt gezet. Zo kunnen vaders bij de stand van Difrax een flessenwarmer winnen en krijgen ze op andere plekken speciale kortingen.

Een kleine sfeerimpressie van wat je te wachten staat:

Bij de stand van het Voedingscentrum kun je deelnemen aan een ontzettend leuke quiz over voeding voor je baby en dan voornamelijk gericht op groeten. AllesWeters maken kans op een kookboek.

De Kleine Keuken heeft weer een keur aan nieuwe producten op de markt gebracht. Groen en biologisch is wat de klok slaat en dat zie je terug in alle producten inclusief de verpakkingen. Het oogt niet alleen aantrekkelijk, dat smaakt het ook. Bij de stand kun je verschillende producten kopen en proeven.

Ockyz zijn slimme sokjes die je kindje draagt in bijvoorbeeld het zwembad. Het zorgt ervoor dat ze niet uitglijden. Super handig!

Kids-Plate zijn borden van siliconen met grip die dus niet verschuiven en er heel aantrekkelijk uitzien om van te eten. Ze kunnen in de vaatwasser en zijn flexibel. Wij waren hier erg enthousiast over. Ze zien er ook zo vrolijk en aantrekkelijk uit.

Alcoholvrije wijn van Faber.

Hele toffe hangmatten voor in de box van het merk Hangloose. Speciaal ontworpen door papa's dus het heeft een heerlijk stoer uiterlijk. Ook de stand van dit merk ademde stoerheid.

Zoals elk jaar stoppen we even bij de stand van Dokter Leenarts. Niet alleen om de nieuwe producten te bewonderen maar ook om de dokter zelf te spreken. Een hele lieve warme vrouw die ontzettend gedreven is in wat ze maakt en voor wie ze dat maakt. De producten zijn altijd goed en de service laat ook zeker niet te wensen over. Dokter Leenarts komt dit jaar met een zonnebrandcreme die verrassend snel intrekt en geen witte waas op de huid achterlaat. Ook is hij niet geparfumeerd. 

​Dan komen we als laatst bij Stokke uit. Hier krijgen we koffie en worden we ook weer ontzettend vriendelijk ontvangen. Uitleg over de nieuwste kinderwagens met bijbehorende accessoires en Betty en ik balen alweer dat we niet nog een newborn in het vooruitzicht hebben. Verder heeft Stokke een hele toffe service gedurende de negenmaandenbeurs. Als je een Stokke Tripp Trapp kinderstoel in je bezit hebt, breng dan het middelste plankje van de rugleuning mee. Je kunt er namelijk gratis en voor niets de naam (of iets anders) van je kindje in laten graveren. Dat wordt ter plekke met een speciaal apparaat gedaan. Super tof om te zien en heel gaaf om je eigen gepersonaliseerde kinderstoel te hebben. 

Dit was het dan, een klein overzicht van de merken waar ons oog op viel. We hebben nog veel en veel meer gezien maar dat laten we aan jullie zelf te ontdekken. Ga je niet naar de beurs? Dan is dit misschien het duwtje in de rug om volgend jaar toch een dagje te gaan. Het is echt zeer zeker de moeite waard.

De negenmaandenbeurs is nog tot en met aanstaande zondag. Kaartjes kun HIER nog kopen.

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50