Wanneer zijn kinderen te oud om je zonder kleding te zien?

Wanneer zijn kinderen te oud om je zonder kleding te zien?

Misschien loop je wel eens naakt door het huis op weg naar de badkamer of slaap je het liefst in je blootje. Als het aan sommige forummers op Mumsnet ligt stop je daar pertinent mee als je kinderen een bepaalde leeftijd hebben bereikt.

Mumsnet is een grote, internationale site waar moeders met elkaar in discussie gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Gebruiker AnotherDime opende het onderwerp met een verhaal over haar eigen gezin:

“Wij slapen naakt, lopen naakt van de badkamer naar de slaapkamer en vinden het prima om wel eens met elkaar te praten als iemand - naakt dus - in bad zit. Ik heb er nooit over nagedacht, zo gaat het gewoon met onze kinderen van 4 en 6. Laatst kreeg ik op school te horen dat mijn oudste zoon aan de juf had verteld dat hij mij wel eens naakt ziet. De leerkracht deed echter alsof het toch wel een beetje raar was. Dus mijn vraag is dan ook: wat vinden jullie? Is mijn zesjarige inderdaad te oud om mij naakt te zien?”

En de reacties liepen nogal uiteen: van ouders die het zeker te oud vonden, tot een moeder die haar 21-jarige zoon nog wel eens naakt ziet en andersom.

Je kinderen geven het aan

De meeste ouders waren het echter met elkaar eens: Je stopt met naakt door het huis lopen, als je merkt dat de kinderen er ongemakkelijk van worden. Er komt vanzelf een moment waarop je merkt dat ze de deuren op slot draaien als ze gaan douchen of badderen en wegkijken als je in je adamskostuum langs wandelt. Op dat moment kun je er rekening mee houden door voortaan met handdoek om je heen geslagen van badkamer naar slaapkamer te lopen.

Goed voor ontwikkeling

Naakt zijn waar je kinderen bij zijn, is juist goed voor hun ontwikkeling. Niet alleen leren ze hoe een ‘gewoon’ lichaam eruit ziet (in plaats van gephotoshopte plaatjes die ze online en in bladen tegen zullen komen), doordat jij als ouder op je gemak bent, zullen kinderen ook opgroeien met het idee dat er niks mis is met bloot zijn.

Hoe gaat dat in jouw gezin?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Bosco

    Bij ons thuis op de 1ste etage mag je naakt zijn. Ik schaam mij er niet voor. Wij hebben wel een privé, zo is het niet gepast dat met iedereen te doen op elk moment. Je zit niet aan elkaar en je speelt ook niet met jezelf als een ander erbij is. Ik merk dat de oudste het minder begint te vinden. Dus meestal dragen we ondergoed als hij erbij is. Dat is meer dan prima. We praten er over. Niets is beter dan je grenst aangeven en daarin kunnen dingen veranderen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50