Waarom spelen met eten juist wel goed is

Waarom spelen met eten juist wel goed is

“Niet spelen met je eten!” Hoe vaak zeg jij dat tegen je kinderen? Ik zo ongeveer tijdens elke maaltijd, maar daar moet ik misschien toch maar mee stoppen. Uit onderzoek is gebleken dat spelen met eten juist wel goed is, omdat dit dé manier is om je kinderen aan groente en fruit te krijgen.

Volgens Professor Charles Spence kunnen kinderen door te spelen met hun eten al op jonge leeftijd gestimuleerd worden een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Zo beweert hij dat kinderen door te spelen met hun maaltijd eerder geneigd zijn om groente en fruit te eten en dat de kans op een voedselfobie minder wordt.

Lees ook:
Stap voor stap handleiding: hoe je je kind groente laat eten

Aanraken, ruiken, bekijken

“Uit onderzoek blijkt dat door kinderen groente en fruit te laten aanraken, ruiken of bekijken zonder het op te eten ervoor kan zorgen dat kinderen het juist sneller gaan waarderen en eten”, aldus de professor in de Britse DailyMail.

Afkeer van groente en fruit

Maar liefst tweederde van de ondervraagde volwassenen in het onderzoek blijkt een afkeer te hebben van fruit of groente. En dan gaat het niet zo zeer om de smaak, maar meer om de textuur, de geur of de vorm. De meeste afkeer is er voor spruitjes, kool, erwten, broccoli en spinazie. Vooral mannen hebben een afkeer voor groente en fruit waarbij tomaten het hoogst scoort.

Stimuleren om te spelen met eten

Om te voorkomen dat onze kinderen een afkeer krijgen van groente en fruit vindt Spence dat kinderen moeten worden gestimuleerd om te spelen met hun eten. Dus hup: laat ze een gezichtje maken van hun wortels en erwten of een toren bouwen van hun plakjes tomaat. Ooit komt het goed en eten ze het zonder morren op!

Vind jij het vervelend als je kinderen met hun eten spelen?

Chantal is online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • shrimp

    Ehm nou ik maak enigzins een verschil tussen eten verkennen en spelen. Als mn dreumes met een biggrin het eten tussen zn vuistjes knijpt en het vervolgens uitdagend boven de hond laat bungelen....dan steek ik daar een stokje voor en voer ik hem.( mn zoon xd niet de hond) Wil hij niet dan eet hij niks meer. ( meestal pielt hij pas als hij vol zit) de andere kinderen moeten nu zoveel mogelijk met bestek eten maar als ze heerlijk zitten te smullen dan laat ik ze regelmatig. Oja fluiten op Penne is voor mn oudste en middelste ook echt niet toegestaan. Ik heb alleseters gelukkig. Hoor nooit lus ik niet/ is vies/ wil ik niet. Hooguit van mn oudste " mama.....spinazie vind ik niet zo lekker" ja kan wezen, maar tis gezond ;-)

  • Barbamammie79

    Wat een onzin.

  • schip

    vind jij

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

10 leden zijn nu online
Aanmelden