Waarom spelen met eten juist wel goed is

Waarom spelen met eten juist wel goed is
  • in Voeding
  • 3
  • 7977
  • 01/09/2017

“Niet spelen met je eten!” Hoe vaak zeg jij dat tegen je kinderen? Ik zo ongeveer tijdens elke maaltijd, maar daar moet ik misschien toch maar mee stoppen. Uit onderzoek is gebleken dat spelen met eten juist wel goed is, omdat dit dé manier is om je kinderen aan groente en fruit te krijgen.

Volgens Professor Charles Spence kunnen kinderen door te spelen met hun eten al op jonge leeftijd gestimuleerd worden een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Zo beweert hij dat kinderen door te spelen met hun maaltijd eerder geneigd zijn om groente en fruit te eten en dat de kans op een voedselfobie minder wordt.

Lees ook:
Stap voor stap handleiding: hoe je je kind groente laat eten

Aanraken, ruiken, bekijken

“Uit onderzoek blijkt dat door kinderen groente en fruit te laten aanraken, ruiken of bekijken zonder het op te eten ervoor kan zorgen dat kinderen het juist sneller gaan waarderen en eten”, aldus de professor in de Britse DailyMail.

Afkeer van groente en fruit

Maar liefst tweederde van de ondervraagde volwassenen in het onderzoek blijkt een afkeer te hebben van fruit of groente. En dan gaat het niet zo zeer om de smaak, maar meer om de textuur, de geur of de vorm. De meeste afkeer is er voor spruitjes, kool, erwten, broccoli en spinazie. Vooral mannen hebben een afkeer voor groente en fruit waarbij tomaten het hoogst scoort.

Stimuleren om te spelen met eten

Om te voorkomen dat onze kinderen een afkeer krijgen van groente en fruit vindt Spence dat kinderen moeten worden gestimuleerd om te spelen met hun eten. Dus hup: laat ze een gezichtje maken van hun wortels en erwten of een toren bouwen van hun plakjes tomaat. Ooit komt het goed en eten ze het zonder morren op!

Vind jij het vervelend als je kinderen met hun eten spelen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50