Waarom onze kinderen het toch allemaal waard zijn

Waarom onze kinderen het toch allemaal waard zijn
  • in Moeder
  • 0
  • 9315
  • 20/11/2016

Zwangerschapskwaaltjes, een steeds dikker wordende buik, een bevalling, het herstel daarvan, gebroken nachten, talloze luiers, huilende baby’s… Waarom doen we het eigenlijk, dat hele ouderschap? Nou, hierom:

- Omdat NIETS tegen dat moment op kan, waarop je een positieve zwangerschapstest in handen hebt. Twee streepjes? OMG!

- Omdat ook echt niets zo leuk is als je familieleden en vrienden het goede nieuws te vertellen. Of je nu een toffe manier verzint om dit te doen, of dat je het gewoon tijdens de koffie vermeld. Het is fantastisch om die gelukkige gezichten te zien!

- De eerste echo, de eerste ontmoeting met je kindje. Het is zo bijzonder om die zwart-witte blob op het scherm te zien, dat je waarschijnlijk meteen de misselijke weken daarvoor bent vergeten.

- Als zwangere vrouw staat iedereen voor je klaar. Je 83-jarige oma vindt dat zíj thee moet zetten, zodat jíj en je zwangere buikje kunnen blijven zitten. Je wordt overal bewonderd om je prachtige voorkomen, wordt overspoeld met cadeautjes en nog net niet op een roze-blauwe troon gezet op je babyshower. Zwangerschap is - afgezien van de kwaaltjes - één groot feest.

- Na de bevalling ben je ZO trots op jezelf. Zo trots was je zelf niet toen je je zwemdiploma/rijbewijs haalde, toen je afstudeerde en toen je de sleutel in het slot van je eerste huisje stak. Dit kindje heb jij gewoon op de wereld gezet. Wat een wonder!

- De eerste periode met baby kan vrij zwaar zijn, maar als je dan kijkt naar dat slapende hoofdje, naar die lieve, zachte babyhaartjes, die kleine oortjes, vingertjes en teentjes… Dat maakt toch echt een hele hoop goed!

- En dan komt het moment waarop je kindje gaat lachen en echt bewust contact maakt. Geloof mij: als je eenmaal zo’n eerste, stralende glimlach hebt gezien, ben je alle gebroken nachten weer vergeten!

- Je baby wordt steeds groter en leert steeds meer. De eerste keer dat ze omrolt, knap je bijna uit elkaar van trots. De eerste keer dat hij zich optrekt, de eerste schaterlach, de eerste stapjes, de eerste keer ‘mama’, de eerste keer… Nou ja, noem maar op. Niets maakt je trotser dan de nieuwe vaardigheden van je mini-me.

- Knuffelen met je dat kleine mensje dat helemaal bij jou hoort. <3

- Gesprekjes voeren met je kind is ook fantastisch! “Mama?” “Ja, schat?” “Lafjoe!”

Dankzij je kind heb je al maanden geen boek meer gelezen, ben je doorlopend moe, is het tijden geleden dat je met je partner alleen uit eten was, zitten er vlekken op je bankstel, de muren en de vloer, je komt om in de vuile- (en schone!) was en je slijt je dagen tegenwoordig in de speeltuin. Maar oh, wat zijn ze het waard!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50