Waarom ik totaal over m’n schaamte heen was na m’n bevalling

Waarom ik totaal over m’n schaamte heen was na m’n bevalling

Zo’n bevalling hè, dat is me toch wat. Echt hoor, ik ben blij dat ik in Nederland woon en ik op de deskundigheid van artsen, gynaecologen en verloskundigen kan vertrouwen. Er zijn namelijk genoeg situaties geweest bij vriendinnen die zich hebben afgevraagd of hun kleine er nog was geweest als ze in ergens in de bush bush hun kind ter wereld hadden moeten brengen. Maar zo’n militair team om je bed heen, dat zorgt ook voor de nodige gênante momenten. 

Ook al zijn vaginale onderzoeken en naakte situaties voor artsen doodnormaal, voor mij was het lichtelijk traumatisch. Eén voordeel? Ik ben compleet over m’n schaamte heen sindsdien. Want als je onderstaande hebt meegemaakt, kun je de hele wereld aan zonder te blozen.

Gewroet in la vajayjay
Wie had ooit kunnen denken dat er nog eens drie mensen achter elkaar in m’n vajayjay zouden wroeten, en ik er een beetje hulpeloos bij zou blijven liggen, terwijl m’n bloedeigen man stond toe te kijken? Het is gebeurd. En het was très gênant. Dit tot gevolg dat ik ter plekke ook nog allerlei fouten grappen erover ging maken, waardoor het allemaal nog veel erger werd dan het al was.

Een militaire colonne in de bevalkamer
Als je voor het eerst in je leven gaat bevallen heb je er eigenlijk geen idee van dat er zoveel mensen in de bevalkamer aanwezig zijn. Denk aan een verloskundige, kraamhulp/zuster, partner, stagiaire en gynaecoloog. Terwijl jij op je oncharmanst daar ligt, zijn er ook nog eens allemaal (wildvreemde) getuigen! Ik voelde me een beetje zoals op de kerstborrel vorig jaar op m’n nieuwe werk: ik kende m’n collega’s net drie weken en was straalbezopen (wáárom?!) waardoor iedereen naar me stond te kijken en om me stond te bekommeren terwijl ze me op m’n aller-, állerslechts zagen.

Poepen
En alsof het nog niet erg genoeg is dat er allemaal wildvreemde mensen voortdurend recht in je vajizzle koekeloeren, bestaat de kans ook nog dat je live gaat poepen voor hun neus. Ik was er zó bang voor, en het is ook nog eens gebeurd. En ja, ik weet het, dit gebeurt heel vaak en ze gaan er heel discreet mee om, maar ow ow ow: ik kan die mensen toch nooit meer fatsoenlijk aankijken terwijl ze hebben gezien hoe ik er een bolus uitperste voor hun neus?

Een ruftje
Over poep gesproken. Weet je wat ook gênant is? Als je zonder kleding aan, met je benen wijd, terwijl de arts voor je zit en zit te turen daar beneden, een scheetje laat tijdens het persen. It happened. En ik heb er nog nachtmerries van.

Blote jetsers
Borstvoeding. Hebben ze in het ziekenhuis eerst alles daar beneden gezien, kunnen ze vervolgens weer lekker gaan staren naar je jetsers terwijl je borstvoeding geeft. Ook de kraamhulp uitgebreid jouw tiet in de mond van je kleine laten leggen is iets waar je je maar bij neer moet leggen en wat op een gegeven moment de normaalste zaak van de wereld wordt.

Hairy Larry
Weet je wat nou het grappige is van hoogzwanger zijn? Dat je je eigen vajizzle niet meer kunt zien. En weet je wat nog grappiger is? Dat je je harige vriendin daardoor ook niet meer fatsoenlijk kunt scheren en maar een beetje op gevoel wat zit te pielen met je scheermes down there. En het állergrappigst? Dat je dus vervolgens met allemaal verdwaalde oncharmante krulletjes haar daar beneden ligt tijdens de bevalling. 

Eén voordeel: door deze compleet oncharmante ervaring heb ik inmiddels geen schaamte meer. Tegenover niemand. 

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Reageer op dit artikel

reacties (14) Stuur een bedankje


 • Official.mamaesz

  Ik moest zo hard lachen 😂😂😂 vooral dat scheren idd!

 • Kirst_5

  Ik moest hier zo hard om lachen, maar ik word er ook een beetje bang van. In mijn hoofd is er een heel poep-scenario-preventie-plan om het te voorkomen, maar hé als je moet dan moet je. Geloof dat mijn '' vrouwen poepen niet'' partner er meer moeite mee zou hebben dan het verlosteam hihi

 • jstaats777

  Grappig geschreven maar triest genoeg!! Met alle respect voor het medische personeel, maar ik hoop toch echt dat ze je toestemming hebben gevraagd voor het 'gewroet'. En verder hoop dat je naast het vertrouwen in de medici vooral vertrouwen in jezelf zult hebben... jij hebt het kind gedragen, gebaard en gevoed!

 • Moand

  Ik moet hier alleen maar om lachen.

  Maar ik erger me er aan dat vrouwen zich schamen omdat er wat haar zit. Doe normaal laat het lekker zitten, het is puur natuur en het is een mode trend dat het daar kaal moet zijn. Beetje bij trimmen is meer dan genoeg.

 • camaro1901

  hoe je het allemaal ook mag noemen :D . ik heb even bijna in mn broek geplast om iets waar ik me nu met 27 weken al een beetje druk om begin te maken of ja druk druk nieuwschierigheid en de vraag zou ik een persoon zijn die het aan kan :D . leuk verhaal heb je er van gemaakt . :D thnx

 • Strelitzia

  Voorafgaand aan de bevalling spookt zoiets wel door het hoofd maar tijdens de bevalling en kort daarna kon het mij al echt geen ene malle moer meer schelen. Bovendien kijken artsen echt nergens meer van op. Verder sluit ik mij wel aan bij de vrouwen die opmerken dat jij klussen uit dat andere artikel gewoon seksen wilt noemen terwijl je hier van alles uit de kast haalt om maar niet vagina of borsten te hoeven noemen.

 • lispeltuut

  Ik val inderdaad ook een beetje over alle 'laten we het vooral geen vagina noemen' woordjes. Al snap ik dat 'vagina' wellicht een wat medisch-aandoende term is in een grappig stukje. De normale menselijke schaamte is bij mij overigens wel weer teruggekeerd hoor.

 • kiwibaby4

  hmmm mevrouw MarloesW, als klussen voor een baby niet mag, waarom kun je dan zelf je borsten geen borsten noemen en heet een vagina niet gewoon vagina? Over biologie en kinderen gesproken.... dit is pas genant. En kinderachtig.

 • Bees83

  Heel herkenbaar, bij de eerste waren mijn borsten te stevig en kon de kleine niet goed genoeg happen. Met toestemming heeft de verloskundige verpleegster zelfs handmatig gekolft bij me. Zou je ook niet bedenken voor alles!. Als je, je kindje in je armen hebt maakt het echt niet meer uit mannelijke verpleegkundige nou zon mega inlegkruis in je onderbroek stoppen nadat de bevalling eindigt in een spoedkeizersnede. Respect voor die mensen! Al die zwangere dozen bekijken, bloederige gedoe en idd bij vele het braken, poepen en alle andere .......zaakjes die er bij komen kijken

 • Linda-Veronique

  hahahahaha Helemaal compleet herkenbaar!! Zo grappig zit!

 • ohmamamia

  Gelukkig niet echt herkenbaar. Dat gevroet doen ze maar lekker bij een ander en ik ben ook niet gediend van militair gedrag om mijn bed. Mondjes dicht, op de handjes zitten en mooi wezen. Ik roep wel als ik je nodig heb.

 • Taanse

  geweldig, het is precies zoals je het daar beschrijft

 • My Pride and Joy

  Als je dan toch geen schaamte meer hebt, geef het beestje dan gewoon de normale naam: vagina ;)

 • LeMe86

  hihi jaaaa, idd... bij mijn eerste bevalling vroeg de gyneacoloog of de stageloper mee mocht kijken... ach ja, iedereen heeft er toch al tegenaan gekeken haha.