Waarom deze vrouw al 260 weken zwanger is

De Amerikaanse Lauren is zwanger sinds 2012. Al vijf jaar is ze in verwachting van dezelfde baby omdat ze het niet kan veroorloven om tijd vrij te nemen van werk om te bevallen.  In Amerika is het namelijk zo dat niet iedereen - bijna niemand zelfs - betaald verlof krijgt om te bevallen. Lauren spaart dus haar vakantiedagen op zodat ze straks genoeg tijd heeft een kind te baren en er een tijdje voor te zorgen voor ze weer aan de bak moet.

Satire

Uiteraard is deze video satire maar dat is het probleem allerminst. De video probeert een reusachtig probleem aan te kaarten waar ruim 86 procent van de Amerikaanse zwangere vrouwen (en hun partners) mee kampt. Ze krijgen geen betaald (zwangerschaps)verlof en dat is op zijn zachtst gezegd absurd!

De video is gemaakt om bekendheid te creëren voor dit probleem en ervoor te zorgen dat dit in de toekomst anders zal worden aangepakt.

 

 

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (15) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50