Vijf kinderen willen samen geadopteerd worden

In de Amerikaanse staat Kansas heeft zich een onbekend drama voltrokken, waardoor vijf jonge kinderen niet meer bij hun geboorte-ouders kunnen wonen. Autoriteiten begonnen deze week aan een missie die hun onmogelijk leek: een gezin vinden dat alle vijf wilde adopteren. Maar hun geluk kon niet op.

Bradley (11), Preston (10), Layla (8), Landon (6) en Olive (2) zoeken een adoptiegezin, en willen niet uit elkaar gehaald worden. 

Meer reacties dan verwacht

De krant Kansas City Star publiceerde een oproep ‘Family Wanted’ om de vijf kinderen bij elkaar te houden. Dat zou het trauma hopelijk wat verzachten. Maar ja, wie heeft er zin in vijf extra kinderen in huis? Vijf extra broodtrommeltjes, vijf snotterende neuzen en plek voor vijf extra bedden? Dat bleken heel wat meer gezinnen dan verwacht. De reacties waren overweldigend.

De vijf kinderen lieten vele harten smelten. Bradley van elf houdt van muziek en voetbal, de tienjarige Preston is dol op dieren en buiten zijn, zus Layla (acht) danst graag en wil later dieren redden, Landon van zes wil gymleraar worden en doet wedstrijdjes met zijn broer en de jongste, de tweejarige Olive, rent graag rond en houdt van knuffelen. De autoriteiten willen niet zeggen waarom de kinderen een ander thuis zoeken, maar wel dat het beter is dat ze niet uit elkaar gehaald worden. Ze zitten nu wel tijdelijk in verschillende pleeggezinnen.

Lees ook:
Moet Nederland stoppen met het adopteren van kinderen uit het buitenland?

Viral reactie

Al snel lazen miljoenen Amerikanen hun verhaal en kwamen er duizenden informatieverzoeken. Het adoptieagentschap moest de profielen van de kinderen verwijderen omdat de site de aanvragen niet aankon. Corey Lada van de organisatie zegt: ,,Dit is een viral reactie, het is gestoord. In de meer dan 13 jaar dat ik hier werk heb ik nog nooit zoiets meegemaakt."

Het agentschap in de staat Kansas onderzoekt of gezinnen in aanmerking komen voor de adoptie, onder meer door te kijken of ze de financiële last van vijf extra kinderen wel aankunnen. Gezinnen worden ook doorverwezen naar andere kinderen die al lang wachten op adoptie, maar minder populair zijn. Het doel is om de vijf in het gebied te houden waar ze nu wonen, maar Amerikanen reageren vanuit het hele land. Hen wordt verzocht in hun eigen woonplaats of staat te kijken naar andere kinderen in nood, in het hele land wachten 112.000 kinderen op adoptie.

Reageer op dit artikel

reacties (0)