Verschillende moeders in de strijd tegen virussen

Verschillende moeders in de strijd tegen virussen
  • in Moeder
  • 2
  • 6440
  • 26/01/2017

Moeders kunnen niet ziek zijn. Dat is een gegeven. Het moederschap is namelijk topsport en met een hoestend, snotterig lijf kan je die niet ten volste beoefenen. Iedere verkoudheid en griepje moet dus bestreden worden.

Maar er zijn - als ik in mijn omgeving kijk - grofweg twee soorten moeders te onderscheiden in de strijd tegen de virusjes: de moeders die direct in de aanval gaan tegen de ziektekiemen en de moeders die rustig de natuur hun beloop willen laten.

In de aanval

Ik behoor absoluut tot de eerste categorie. Zodra ik een verkoudheid op voel komen, plunder ik onze zorgvuldig bij de drogist samengestelde bak met hulpmiddeltjes. Ik ben groot fan van neusspray en ben ook niet vies van paracetamol en hoestdrank als ik last heb van vastzittende hoest. En heb ik kriebelhoest? No problem, ook daar heb ik speciaal spul voor in huis! Alles om maar zo snel mogelijk weer up and running te zijn en met volle kracht voor mijn gezin te kunnen zorgen.

Bos uien

Mijn beste vriendin is van het andere soort. Zij wacht eerst een paar dagen geduldig af of haar lichaam zelf de strijd aangaat met het virus. Ze legt hele hacheepannen vol uien naast haar bed en als dat niet helpt, sleept ze haar verkouden lijf naar de drogist voor een aantal natuurlijke producten. Pas in hele extreme gevallen, brengt ze een bezoekje aan de huisarts.

Als zij verkouden is en ik haar zie rommelen met een pannetje mineraalwater en een schepje gezuiverd zout, moet ik daar altijd wel om lachen. Zij lacht mij op haar beurt altijd uit als ik naast mijn kinderen, luiertas en duo-buggy ook een rugzak met hulpmiddeltjes mee sjouw.

Hoe dan ook: zoveel moeders, zoveel wensen.

Tot welke categorie moeders in de strijd tegen virussen behoren jullie?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bisolvon

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50