Vader met hersentumor krijgt pasgeboren zoon in zijn armen.

Drie weken voor de uitgerekende datum kwamen Jessica en Casey erachter dat Casey een agressieve vorm van kanker had. Een hersentumor welteverstaan. Tevens kreeg hij direct te horen dat hij waarschijnlijk nog maar een paar dagen te leven had.  Casey was vastberaden zijn zoon geboren te zien worden en heeft samen met zijn behandelend artsen en verpleging alles op alles gezet om die droom te verwezenlijken.

Help me mijn zoon geboren te zien worden!

Casey was zo vastberaden dat hij het medische personeel bijna gesmeekt heeft om hem te helpen zijn zoon geboren te zien worden. En hoewel zijn levensverwachting volgens artsen op luttele dagen stond, hebben zij alles op alles gezet om samen met de enorme wil van Casey dit te rekken tot zeker een aantal weken.

Samen in het ziekenhuis

Kort voor de bevalling werd de 26-jarige Casey opgenomen voor drie zware hersenoperaties. Dat was een geluk bij een ongeluk want toen de bevalling zich eenmaal aandiende was hij al in het ziekenhuis, onder behandeling, klaar met operatie en in de positie om door het verplegend personeel naar de plaats waar zijn zoon het levenslicht zou zien, begeleidt te worden.

Welkom Levon!

Om 2.12 in de nacht is daar dan eindelijk hun zoon Levon. Jessica en Casey zijn direct vervuld met liefde voor dit kleine ventje. Casey's zicht is aangetast door de operaties aan zijn hersenen maar zodra hij de eerste geluiden van zijn zoon hoort vloeien de tranen rijkelijk. Met Jessica is alles goed en Levon wordt na een tijdje bij Casey op zijn schoot gelegd. Hij is zelfs, ondanks zijn toestand, in de gelegenheid de navelstreng van Levon door te knippen. Een magisch moment!

 

Familie

Vlak na de geboorte worden de bedden van Jessica en Casey tegen elkaar aangereden en zijn ze voor het eerst echt samen als familie. Hand in hand uiten ze hun liefde voor elkaar en al voelend telt Casey ondertussen of baby Levon alle tien zijn tenen heeft. Ondertussen staat het ziekenhuispersoneel op de achtergrond dozen tissues vol te snuiten van emotie. Deze geboorte en deze hele situatie is zo heftig en mooi tegelijk dat tranen nauwelijks onderdrukt kunnen worden.

Onzeker

De toekomst is uiterst onzeker voor deze pasgeboren familie. Niemand weet precies of Casey het leven op deze manier nog lang gaat volhouden, of hij te behandelen is en of hij nog lang een levend onderdeel gaat zijn van zijn nieuwe familie. Wat ze wel weten is dat Casey in het ziekenhuis moet verblijven en Jessica dicht bij hem in de buurt wil zijn met baby Levon. Aan het eind van de video roepen ze dan ook op om een donatie te doen ten behoeve van de kosten die ze maken voor Casey, en om langer in het ziekenhuis bij hem te verblijven. Inmiddels is er al een bedrag van $20,000 opgehaald.

Een bijzonder heftig verhaal, maar werkelijk prachtig om te zien hoe alles op alles kan worden gezet om iemand op deze manier zo te helpen. Ook heel bijzonder om te zien hoe wilskracht iemand naar een hoger niveau kan tillen en daarmee dingen kan doen die niemand voor mogelijk hield.

Bron: Mirror.co.uk
Bron foto's: Sarah Boccolucci Photography

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • Ikke29_

  Pfff kei sneu :(

 • Poe hé.

 • mell1976

  In 1 woord adembenemend!!!!!

  Dit moment wordt hem door niemand of iets nooit meer afgenomen.

  Zelfs door deze afschuwelijke kanker niet.

 • vijfjes

  Poeh... heftig zeg

 • anpenewi

  Wat een mega mooi moment.. en dat het personeel zo mooi mee gewerkt heeft.. echt een mooi moment.. heel bijzonder.. en fijn dat de familie t zo mee mocht maken

 • Piglady

  Pfoe dat komt even binnen!

  Mijn moeder is in 2012 overleden aan de meest heftige vorm van hersentumor. Helaas is deze ziekte nooit helemaal te genezen en zal het altijd terug komen.

  Nu ik zelf zwanger ben en terug denk aan die tijd kan ik het me helaas al te goed inbeelden hoe verschrikkelijk hartverscheurend dit voor deze familie moet zijn.

  Hopelijk kunnen ze de tijd samen nog even rekken en mooie herinneringen maken.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50