Vaccinatie tegen meningokokken wordt aangepast

Vaccinatie tegen meningokokken wordt aangepast
  • in Baby
  • 5
  • 14034
  • 26/09/2017

Vaccinatienieuws! Op een advies van een deskundigenberaad heeft demissionair minister Edith Schippers van Volksgezondheid en Sport besloten om de vaccinatie tegen meningokokken aan te passen.

Meningokokken kan verschillende ziekten veroorzaken. Zo kan het veroorzaker zijn van een bloedvergiftiging of een hersenvliesontsteking. Vooral baby’s, tieners en ouderen zijn kwetsbaar voor een infectie met ernstige gevolgen.

Lees ook:
Alles over inentingen

Verschillende typen meningokokken

Er zijn verschillende varianten van meningokokken. Zo zijn er typen A, C, Y en W. Sinds 2002 krijgen kinderen van 14 maanden één inenting tegen meningokokken type C aangeboden. Sindsdien is het aantal ziektegevallen door dit type C sterk afgenomen, meldt de site van de Rijksoverheid.

Vaccin wordt uitgebreid

Omdat het aantal besmettingen met meningokokkenbacterie type W toeneemt, wordt het vaccin uitgebreider. In de loop van 2018  krijgen kinderen van 14 maanden het combinatievaccin tegen meningokokken typen A, C, W en Y.

Meer informatie kun je vinden op Rijksoverheid.nl.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50