Trotse moeder laat litteken keizersnede zien

Trotse moeder laat litteken keizersnede zien

Een lange, lange tijd geleden - nog voordat ik überhaupt had nagedacht over het kopen van foliumzuurpillen - besefte ik nog niet hoe moeilijk sommige moeders het elkaar toch kunnen maken.

Toen ik dan ook in de Wondere Wereld Der Moederdiscussies terecht kwam, viel ik al snel van de ene verbazing in de andere. De meest stompzinnige ‘discussie’ vond ik echter toch wel die over de keizersnede. Er zijn namelijk vrouwen die vinden dat je niet mag spreken van een bevalling, als je een keizersnede hebt ondergaan. Alsof je dus geen geboorte hebt meegemaakt, als je kindje op de operatietafel ter wereld is gekomen.

Moeder Jodie Shaw was hier he-le-maal klaar mee. Haar baby werd geboren door middel van een keizersnede, omdat ze een vleesboom ter grootte van een meloen op haar baarmoederhals had én bovendien een laagliggende placenta.

Heftig litteken

Op de ‘Birth Without Fear’-Facebookpagina schrijft ze: “En weer een dag waarin er een discussie is over of een keizersnede nu een bevalling is of niet. Ik ben er klaar mee! Ik kan niet heel veel doen aan de meningen van iedereen, maar ik heb besloten dat ik de foto van het litteken van mijn keizersnede wil delen. Ik wil namelijk wel dat iedereen weet dat het soms anders loopt dan je had gewild. Ik had bijvoorbeeld geen keuze.”

En ze vervolgt: “Dus de volgende keer dat je de behoefte voelt om deze discussie aan te gaan, denk eens terug aan al die littekens die vrouwen aan een keizersnede overhouden. Een keizersnede is een ingrijpende operatie, waar je zeker zes weken voor nodig hebt om van te herstellen. Wie wil dat nou voor de lol?”

Dus of je nu vaginaal thuis of in een ziekenhuiskamer, óf in de OK je kind op de wereld zet: je hebt hoe dan ook een bevalling meegemaakt. Jodie sluit af: “Dit litteken is een aandenken aan het feit dat ik er zonder een keizersnede waarschijnlijk niet meer was geweest. Net als mijn dochter. Gelukkig zijn we er allebei, veilig en wel.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50