Van Tippie-Tipper tot Tromp: de gekste namen van 2016

Van Tippie-Tipper tot Tromp: de gekste namen van 2016
  • in Baby
  • 5
  • 17076
  • 12/01/2017

Vandaag publiceerde de Sociale Verzekeringsbank (de helden die ons onder andere ieder kwartaal de kinderbijslag uitbetalen) de lijst met namen die ouders in 2016 aan hun baby's hebben gegeven. Ieder jaar is dat weer smullen, want is de top 20 van populairste kindernamen veranderd? En beter nog: wat zijn de gekste namen die ouders hun kroost in 2016 hebben gegeven? 

En we hebben goed nieuws voor jullie: ook in 2016 zijn veel ouders lekker creatief geweest. Ook al is het natuurlijk super speciaal dat al die ouders zo ongelofelijk hun best doen om de allermooiste babynaam voor hun lieveling te bedenken, om sommige namen konden we stiekem toch wel lachen. Geniet maar mee!

Hoe spreek je dit uit?

Altijd één van onze favoriete categorieën: die van de onuitspreekbare namen. Of althans, de naam die wij minstens 34 keer moeten lezen om een idee te krijgen van hoe die uitgesproken zou moeten worden. De volgende namen horen hier zeker in thuis:

- Xzi'Jéyno
- Q'ZHN
- Erhunmwunse
- Rayviënshelline
- El'Genneallée
- Kae'J'amore
- Olorunnishola
- Zulqarnayn
- T'cxzayneau

Hoe kom je erop?

Ook een mooie categorie dan: hoe bedénk je het? We willen natuurlijk niet respectloos zijn, want iedereen moet - binnen de kaders van wat bij de wet afgesproken is - zelf kunnen kiezen hoe die z'n kinderen noemt, maar wij begrepen deze namen niet helemaal:

- Wangwang
- Tippie-Tipper
- Maagje
- Svastika
- Mjd
- Phat
- Tromp
- Sparrow
- Beauty
- Blessed-Joy
- Blizz-Heavenly
- Comfort
- Youyou
- Mak

Tja, ieder z'n ding, zullen we maar zeggen. Heb je tips nodig om op zoek te gaan naar de perfécte kindernaam? Dan helpt dit artikel je zeker weten op weg! 

Welke naam vond jij erg... apart?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50