Tekening van vierjarige grappiger dan de bedoeling is

Tekening van vierjarige grappiger dan de bedoeling is

Als je kind thuiskomt van opvang of school met een creatieve uitspatting op papier, ben je als ouder natuurlijk altijd apetrots! In jouw ogen zou deze creativiteit nog wel eens een heel eind kunnen komen en trots hang je het meesterwerk middenin de kamer of als eye-cather van de keuken op de koelkast.

Zo ook vader Micheal Hodge. Als dochtertje Katie van vier weer eens met een prachtige tekening thuiskomt weet hij normaal gesproken niet waar hij het zoeken moet van trots. Tot de dag dat Katie met een wel heel bijzondere tekening thuis kwam.

Vol trots stapte Katie binnen en presenteerde haar vader onlangs een tekening van, naar eigen zeggen, een eenhoorn. Maar een paar volwassen ogen zagen iets heel anders in de tekening van Katie…

Jullie mogen helemaal zelf bepalen wat je hierin ziet, maar wij zagen ook niet direct een eenhoorn en wel vrij direct een expliciet “lichamelijk gebruiksvoorwerp”.

Volgens papa Micheal zag Katie eerder die week een redelijk oude film, vermoedelijk ’Neverending Story’ of ’The Last Unicorn’. En besloot ze naar aanleiding van die film een eenhoorn op papier te zetten. De uitkomst daarvan is een redelijk hilarische tekening geworden volgens Micheal.

Broekplassend grappig

toen Katie haar vader de tekening onder ogen schoof, deed hij het bijna in zijn broek van het lachen. Katie vond dit maar raar en vroeg hem waarom hij zo hard moest lachen. Micheal wilde Katie niet beledigen en zei dat hij haar tekening zo ontzettend te gek vond. Dat was natuurlijk een mooi compliment voor Katie, die op haar beurt gloeide van trots.


Vierjarige trotse "kunstenares" Katie.

De tekening kreeg een prominente plaats op de koelkast en wordt binnenkort goed opgeborgen om op Katies achttiende verjaardag weer tevoorschijn te worden gehaald. “Dit gaat een ware hit worden als ze 18 wordt”. Aldus vader Micheal.

De creativiteit van kinderen is ongekend en kan inderdaad voor geweldig leuke momenten zorgen. Wie van jullie heeft zo’n kunstenaar of kunstenares in huis? En tekent hij of zij ook wel eens dingen waar jij iets heel anders in ziet?

Suzanne is voormalig redacteur van Babybytes. Ze woont samen met haar vriend en dochtertje van twee. 

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • dedriejees

  haha ik vind em eigenlijk wel meevallen hoor, heb wel ergere tekeningen gezien. Hier was mijn jongste zoon (3 jr) voor het eerst een poes aan het tekenen: "hoofdje, ogen, piemel, klaar!" haha

 • pindakaas99

  Zo Mocht mijn meisje een kerst kaart maken met aan de voorkant een eigen tekening Over de kerst dat werd dus een kerst boom en kerstman met geslachtsdeel haha Was ook heel lollig deze naar opa en oma te sturen haha we kregen er maar liefst 10

 • anpenewi

  Haha ooh echt wel.. onze dochter (net 4) tekend voor haar leven graag en heeft soms ook tekeningen waarvan wij niet dat zien wat zij ziet haha.. mn man en ik liggen dan savonds als ze in bed ligt vaker krom van t lachen als ze een rups of een slang getekend heeft.. wel zoeken we uit welke tekening we prscies aan de koelkast hangen ;-)

 • Infanzia-

  Haha voel me wel een beetje een sul, ik heb echt wel meerdere keren moeten kijken voor ik dat erin zag!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50