Spanning om vaderschapstest in Vier Handen Op Een Buik

Spanning om vaderschapstest in Vier Handen Op Een Buik
  • in Baby
  • 3
  • 15920
  • 08/02/2017

In Vier Handen Op Eén Buik worden aanstaande tienermoeders gevolgd en geholpen door bekende Nederlandse moeders. Zeventienjarige Quintana is zwanger van een zoontje. Ze rookt en drinkt niet en heeft sinds haar zwangerschap de band met haar moeder bijgelegd. En toch was het ook deze week weer spannend. 

Quintana weet namelijk niet zeker of haar jeugdliefde - de negentienjarige Dalo - de vader van haar kindje is. Hij belooft echter dat hij, ongeacht wat er uit de vaderschapstest komt, een vaderrol voor het kindje van zijn grote liefde Quintana wil vervullen. Een prominente rol vervult hij al op de beelden van de bevalling zelf, maar wij zaten vooral met knikkende knieën te kijken toen bekende mama Giovanca met de envelop waar de uitslag van de vaderschapstest aan kwam zetten. 

Knikkende knieën

De spanning was te snijden. We zagen Dalo namelijk al eerder zijn twijfels over het biologische vaderschap uitspreken tegen Quintana, terwijl hij het kleine mannetje in zijn handen hield. Hoe moet het zijn om niet zeker te weten dat je de vader bent van het kindje van je grote liefde? Helaas had Giovanca slecht nieuws. Dalo is niet de biologische vader van het kindje van Quintana. Hij stormde verdrietig het huis uit, om - gelukkig - de volgende dag weer terug te komen om zijn belofte na te komen. 

Ondanks dat de situatie niet ideaal is, doet Quintana het super goed als moeder. Het contact met haar moeder is nog steeds goed en ze woont in een moeder-en-kind-huis, waar ze goed voor haar zoontje zorgt. En voor Dalo niets dan lof: het is extreem moedig om op je negentiende de vaderrol op je te nemen van een kindje dat niet biologisch van jezelf is. 

De (heftige) reacties op Twitter kun je hier lezen. 

En de aflevering? Die bekijk je op de site van de NPO

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50