Serena Williams is rolmodel voor moeders

Serena Williams is rolmodel voor moeders
  • in Moeder
  • 4
  • 4208
  • 19/01/2018

Tennister Serena Williams kondigde nog voordat haar kindje werd geboren dat ze weer terug zou keren tijdens de Australian Open om haar titel te verdedigen. Nu heeft ze zich teruggetrokken en daardoor is ze voor veel moeders een rolmodel geworden.

Zo’n vier maanden voor de Australian Open beviel Serena van een dochter. In een interview aan de Britse krant The Telgraph vertelde ze dat ze tijdens haar zwangerschap zo fit mogelijk wilde blijven omdat ze begin 2018 haar rentree wilde maken tijdens de Australian Open.

Lees ook:
Dochter Serena Williams heeft al haar eigen Instagram-account

'Ik ben er nog niet klaar voor'

Toch heeft ze besloten om niet mee te doen. In een verklaring zegt ze: “Na wedstrijden in Abu Dhabi besefte ik dat ik er bijna ben, maar ik vind persoonlijk dat ik er nog niet klaar voor ben. Mijn coach en mijn team zeggen altijd: ‘Begin alleen aan een toernooi als je bereid bent om er helemaal voor te gaan.’ Ik kan strijden, maar ik wil niet zomaar de strijd aangaan, ik wil veel meer dan dat, en om dat te doen heb ik iets meer tijd nodig. Daarom heb ik besloten om niet mee te doen aan de Australian Open.’

Gezondheidsproblemen

In een interview in de Vogue vertelt ze dat ze niet alleen een spoedkeizersnede moest ondergaan, maar dat ze tot twee maanden na de geboorte van haar dochter nog problemen had met haar gezondheid.

Voorbeeld voor anderen

Er werd positief door moeders op de terugtrekking van Serena gereageerd. Zo zegt blogger Anna Mauney: “Ik vind het een groot voorbeeld voor anderen. Het feit dat ze naar haar lichaam luistert en niet forceert. Iemand die zo getalenteerd en sportief is en als boodschap heeft dat het slim is om voorzichtig te zijn. Dat is geweldig!”

Luister jij goed naar je lichaam of ga je soms te ver omdat anderen dat van je verwachten of omdat je niemand wil teleurstellen?

Bron: ABCnews, Foto: Instagram

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50