's Werelds jongste backpacker: stel neemt hun 10 weken oude baby mee op wereldreis

De meeste mensen zouden er niet eens over nádenken: een wereldreis maken met een 10 weken oude baby. Maar dat is precies wat Karen Edwards en partner Shaun Bayes uit Londen, hebben gedaan na de geboorte van hun dochter Esmé.

Terwijl Esmé nog geen drie maanden oud was vloog het gezin al de wereld over naar Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, gedurende tien maanden tijdens Karens verlof. Met slechts twee rugzakken mee, verkocht het stel hun auto en zette hun huis in Londen te huur - en Shaun nam ontslag van zijn baan als tuinarchitect. Karen, een verpleegkundige die opgroeide in Ierland, zei dat haar familie dacht dat ze ‘helemaal gek’ was toen ze haar plannen had geopenbaard.

Hoe dan?
Sinds ze voor het eerst op pad gingen, heeft het gezin Ierland, Singapore, Australië, Indonesië, Maleisië, Vietnam, Taiwan en zelfs Hong Kong al bezocht - met Karen die ondertussen borstvoeding gaf aan Esmé. (Die overigens ook gevaccineerd is voor en tijdens de reis.) Karen zei dat ze in staat waren om de reis te financieren - die naar schatting ongeveer € 13.000 kostte - dankzij haar bevallingsverlof, en Shaun die wat opdrachten deed in Nieuw-Zeeland om wat extra geld te verdienen. Na terugkomst in Londen, waarvan Karen zegt dat dat de meest uitdagende periode tot nu toe was omdat ze manieren moesten vinden om Esmé te entertainen, zijn ze nu alweer klaar om volgende week naar Thailand, Cambodja en Nieuw-Zeeland te reizen.



Karin tegen DailyMail: 'Zowel Shaun als ik waren enthousiaste backpackers voordat ik zwanger werd. Iedereen dacht dat we helemaal gek waren toen we zeiden dat we met Esmé op reis zouden gaan. Ze gedroeg zich heel goed en omdat ze klein was, was het gemakkelijk om haar te dragen tijdens het reizen. We hebben geen spijt, ze heeft van alles mogen zien, horen en ervaren terwijl ze aan het opgroeien was en dat is ongelooflijk. Het enige waarbij ik het gevoel had dat Esmé iets miste was dat ze niet veel met andere kinderen kon omgaan tijdens de reis. Maar de bibliotheken hebben altijd gratis rijmklassen als je je kind een beetje met andere kinderen in contact wilt laten komen. Het vreemdste deel van de reis was eigenlijk thuiskomen. Esmé heeft nergens voor een lange periode gewoond, want we waren altijd in beweging.' 

Voordelen versus nadelen
'Mensen zeggen dat het hebben van een kind reizen ruïneert, maar dat is niet zo. Uiteraard waren er lastige momenten. Zoals 's nachts in de hotelkamer als je een biertje wilt en de baby slaapt, en als je ‘m opent en ze wakker wordt - dat maakt het moeilijker. Maar het is het waard. Je kunt nog steeds alles doen, zoals snorkelen en duiken, maar gewoon om de beurt’, aldus de globetrotter.

Karen heeft ook toegeven dat het reizen met een baby soms moeilijk is. De belangrijkste problemen zijn als het gezin in een kamer bij elkaar is en als Esmé slaap nodig heeft - evenals het hebben van veel mensen om hen heen tijdens het reizen, terwijl hun dochter net een woedeaanval heeft. De moeder zei ook dat niet genoeg speelgoed hebben een probleem kan zijn, net als het niet genieten van je diner – ‘soms moet je haasten om te voorkomen dat ze chagrijnig wordt.’

Wat vind jij? Gaaf of lijkt het jou helemaal niks?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Beeld: Instagram

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50