Roos coacht: overpeinzingen na een aanslag

Roos coacht: overpeinzingen na een aanslag
  • in Lifestyle
  • 0
  • 6441
  • 20/12/2016

“Mijn God, het is weer zover” hoor ik mijn wederhelft mompelen terwijl hij naar het schermpje van zijn iphone staart.
“Wat?” vraag ik nog, terwijl een angstig gevoel me bekruipt… 

Een truck die inrijdt op een kerstmarkt… mijn maag draait zich om. Dat doet het de laatste dagen wel vaker. Beelden van aanslagen, van oorlogen, van haat, verdriet en onmacht… 

In wat voor wereld laat ik mijn kind opgroeien?

Het heftige wereldgebeuren probeer ik vaak een beetje buiten de deur te houden. Noem het stom. Noem het ‘je kop in het zand steken’. Maar voor mij is het de enige manier om me niet gek te laten maken. Om niet continu met buikpijn en angst rond te lopen. Want als ik alles laat binnen komen… als ik echt alles zou horen en zien wat er gebeurt… 

Voor mij is het glas vaak halfvol. Ik ben een geboren optimist, en ik geloof ook echt in het goeds van de mens. Ik zie prachtige dingen om me heen gebeuren; in de natuur, met de mensen om me heen en vooral als ik naar kinderen kijk. Dan geloof ik in het goede… 

…tot het moment dat ik de tv te vaak aan heb en zie wat er in de wereld gebeurt… De oorlogen, de aanslagen, de politiek. 

Ik wil mijn kop niet in het zand steken en nergens van op de hoogte zijn… maar ik wil ook geen leven vol angst. Ik weet dat er verschrikkelijke dingen gebeuren, maar ik behoor tot nu toe tot de lucky ones die geen oorlog van dichtbij hoeven mee te maken. En dat wil ik vieren in plaats van continu in angst te leven wanneer het dan wel zal komen. 

En ik hoop zo dat we dat ook onze kinderen mee kunnen geven dat de wereld een rare plek is, maar dat we die echt zelf maken of breken. 

Ik hoop dat mijn kinderen, en ook de jouwe, kunnen zien dat het glas halfvol is, want het ligt er maar net aan op welke manier je naar dat glas kijkt. 

En dan hoop ik dat ze ook kijken naar de grote ruisende bomen in de wind, naar drijvende wolken, en naar de lichtjes in andermans ogen. En dat ze dan af en toe, hoe groot ze ook zijn, zorgeloos kunnen blijven ademhalen. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Rosanne van der Laarse is moeder van twee heerlijke druktemakers en dus ervaringsdeskundige op het gebied van 'ouder zijn'. Ze weet hoe ongelofelijk lastig opvoeden kan zijn, zelfs als alles redelijk 'naar behoren' gaat. Ook weet ze door ruim 13 jaar ervaring in de Jeugdzorg dat dat nog maar het begin kan zijn, en dat veel ouders voor veel grotere uitdagingen staan.

In 2014 is ze gestart met haar praktijk De Kinder- en Opvoedcoach; waar ze coaching en training geeft aan kinderen, jongeren en ouders. Haar missie is haar bijdrage te leveren aan meer gelukkige gezinnen in dit land. Dat geluk zit vaak in de kleine dingen.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50