Populaire mamablogger deelt foto van haar postpartum lichaam

Populaire mamablogger deelt foto van haar postpartum lichaam

Dat je lichaam verandert als je zwanger bent en kinderen baart is een gegeven. Sowieso kan je er niet altijd uit blijven zien alsof je 16 bent, maar een kind van pak 'm beet drie kilo meezeulen eist z'n tol. 

Het is niet heel gek dat je dat toch ergens ook wel een beetje lastig vindt. Ja, je hebt er een schitterend cadeau - in de vorm van een baby - voor teruggekregen, maar wennen aan je nieuwe uiterlijk kan soms tijd kosten. 

Populaire mamablogger Janene Crossley postte laatst een prachtige foto op haar Instagram-account met een ontzettend treffende tekst over dit onderwerp. Die wilden we jullie niet onthouden! 

Ze schrijft:

"Als je vijfjarige je postpartum-buik ziet en er eens stevig in knijpt terwijl ze hysterisch uitschreeuwt dat het 'ALS KAUWGOM VOELT!!!". Ik móest wel deze gekke, minder flatterende foto posten met een oprechte lach, in plaats van de 'mooiere'. 

Oh lief meisje, ik hoop dat je altijd zelfverzekerd zal blijven over je eigen lichaam. Al krijg je ooit striae en een minder strakke buik. Het is hoe dan ook prachtig. 

Deze buik zal voor altijd mijn verhaal vertellen. Het verhaal van een huis vol prachtige baby's. 

Mijn crepe-papier-achtige huid laat zien dat kleine Avery (haar jongste dochter, red.) nu in mijn armen ligt in plaats van daarbinnen. Mijn pijnlijke borsten verraden dat ik nog steeds zelf de enige voedingsbron ben voor ons kleine meisje, waardoor ze groeit. Ik vind het echt een wonder. 

Trots

Ik voel me 100% trots op mijn postpartum-lichaam. Met mijn pudding-buikspieren en flappen huid. Het heeft me moeder gemaakt. Een moeder  die nu celullitus heeft, omdat haar zwangere lichaam daar nu eenmaal op die manier voor heeft gezorgd. Dit was mijn weg naar het moederschap. 

Het was een zware weg met vier verschrikkelijke zwangerschappen, maar een levenlang onvoorwaardelijke, pure liefde voor deze vier kleintjes. 

En ja, ik zal met deze meisjes over een aantal jaar zo'n zelfde foto namaken. Misschien op het moment dat zij zelf ook 'kauwgom-buikjes' hebben."

Een mooie tekst. En daarnaast zijn we sowieso een beetje verliefd op de foto's van haar schitterende gezin op haar Instagram-account. 

Hoe is jouw lichaam veranderd door je zwangerschap(pen)?

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • nog-even!

    Ik heb niet het idee dat ik foto's van een gezin zie, maar van een fotomodel... Alles is zó in scene gezet...

  • Mamavannaomi-rico

    Mijn lichaam is hetzelfde als ervoor op een paar kilo's die er aan zijn blijven plakken voor de rest geen striemen en heel misschien iets slappere borsten maar niet heel erg

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50