Volg ons overal!

Placentapillen hebben nauwelijks invloed op gezondheid

Placentapillen hebben nauwelijks invloed op gezondheid

Heb jij er wel eens over nagedacht om je eigen placenta te eten omdat dat goed zou zijn voor je gezondheid? Misschien moet je er dan toch nog even over nadenken, want recent onderzoek laat zien dat placentapillen nauwelijks van invloed zijn op je gezondheid.

Placentapillen zouden kunnen helpen om je na de bevalling wat sneller op weg te helpen. Zo zou het goed zijn om het moedergevoel op te wekken, om je minder moe te voelen of minder depressief te voelen.

Lees ook:
Placenta previa: een laagliggende placenta

Onderzoek

Nu blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Nevada dat placentapillen hier weinig invloed op hebben, meldt HuffingtonPost. Het was weliswaar een kleinschalig onderzoek onder slechts 27 vrouwen, maar het is voor het eerst dat het wetenschappelijk is onderzocht.

Van de groep deelnemende vrouwen slikten 12 vrouwen een placentapil en 15 kregen een placebopil. Na de geboorte zagen de onderzoekers een heel klein verschil wat betreft het niveau hormonen bij de vrouwen die placentapillen hadden ingenomen. Maar er werd volgens de onderzoekers geen significant verschil gevonden wat betreft energie of moederhormonen tussen de twee groepen. Omdat het nu om een kleinschalig onderzoek ging, moet er volgens de wetenschappers meer onderzoek naar het effect van placentapillen komen.

Placentapillen populair

De placentapillen worden steeds populairder omdat er een aantal beroemdheden is, die erbij zweert. Zo lieten realityster Kim Kardashian en actrice Alicia Silverstone weten dat ze zich er beter door voelden na de bevalling.

Heb jij het overwogen/Overweeg jij om placentapillen te nemen? Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Voelde je echt verschil of waarom overweeg jij om placentapillen te slikken? Mail naar chantal@babybytes.nl en vertel jouw verhaal in max 400 woorden.

Chantal is online redacteur bij Babybytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009)

Reageer op dit artikel

Reacties (9) Stuur bedankje


 • G@ia

  En als iets zogenaamd "wetenschappelijk bewezen" is dan gelooft iedereen het natuurlijk.

  Dieren eten ook hun eigen placenta op, dit is niet voor niks. Dit doen ze ook omdat er veel essentiele vitamines en mineralen in zitten. En dat... Is ook wetenschappelijk bewezen! Tja...

 • Nog even!

  Dieren kauwen ook het eten van hun kleintjes voor, terwijl de alternatieve hoek wil dat we onze baby's hele stronken broccoli in handen geven

 • Threeoflife

  Alles wat ook maar iets afwijkt van de 'reguliere' geneeskunde wordt in een slecht daglicht gesteld.. mensen moeten in de ban blijven van big pharma anders verliezen ze miljarden aan winst op de kap van de onwetende mens. Ik heb dit zelf nooit geprobeerd maar lees en hoor vaak zeer positieve verhalen over het capsuleren van de placenta.

 • G@ia

  Dit dus!

 • Nog even!

  Ik lees ook hele positieve verhalen over andere ' medicatie' : het Placebo-effect heeft ook een positieve invloed... Het wordt niet verboden, hè, dus wie wil, mag gerust haar placenta (of eigenlijk die van haar kind) opeten. Maar dat betekent niet dat we maar klakkeloos moeten aannemen dat alles wat uit de ' alternatieve hoek' komt aanwaaien persé beter of gezond is (netzo min als we alles vanuit de andere pharma-industrie klakkeloos moeten aannemen. Maar houd in de gaten dat ook in de alternatieve industrie er nog steeds flink geld verdiend wordt. Het blijven mensen, hoe mooi ze zich ook voordoen )

 • Liefdedatbenjij

  Gadverdamme is het enige wat in me opkomt

 • Chudo

  Waar koop je zoiets.. maak je dat dan van je eigen placenta of worden er placentas op een grote hoop gegooid, gemalen en verkocht?

  Jakkie je eigen placenta tot daar aan toe maar die van een ander?🙊

 • MotherEarth

  Je kunt ze laten maken van je eigen placenta. Niet die van een ander.

 • Rlyblue

  Wat? Placentapillen? Serieus?

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen