Placentapillen hebben nauwelijks invloed op gezondheid

Placentapillen hebben nauwelijks invloed op gezondheid
  • in Moeder
  • 4
  • 2996
  • 10/12/2017

Heb jij er wel eens over nagedacht om je eigen placenta te eten omdat dat goed zou zijn voor je gezondheid? Misschien moet je er dan toch nog even over nadenken, want recent onderzoek laat zien dat placentapillen nauwelijks van invloed zijn op je gezondheid.

Placentapillen zouden kunnen helpen om je na de bevalling wat sneller op weg te helpen. Zo zou het goed zijn om het moedergevoel op te wekken, om je minder moe te voelen of minder depressief te voelen.

Lees ook:
Placenta previa: een laagliggende placenta

Onderzoek

Nu blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Nevada dat placentapillen hier weinig invloed op hebben, meldt HuffingtonPost. Het was weliswaar een kleinschalig onderzoek onder slechts 27 vrouwen, maar het is voor het eerst dat het wetenschappelijk is onderzocht.

Van de groep deelnemende vrouwen slikten 12 vrouwen een placentapil en 15 kregen een placebopil. Na de geboorte zagen de onderzoekers een heel klein verschil wat betreft het niveau hormonen bij de vrouwen die placentapillen hadden ingenomen. Maar er werd volgens de onderzoekers geen significant verschil gevonden wat betreft energie of moederhormonen tussen de twee groepen. Omdat het nu om een kleinschalig onderzoek ging, moet er volgens de wetenschappers meer onderzoek naar het effect van placentapillen komen.

Placentapillen populair

De placentapillen worden steeds populairder omdat er een aantal beroemdheden is, die erbij zweert. Zo lieten realityster Kim Kardashian en actrice Alicia Silverstone weten dat ze zich er beter door voelden na de bevalling.

Heb jij het overwogen/Overweeg jij om placentapillen te nemen? Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Voelde je echt verschil of waarom overweeg jij om placentapillen te slikken? Mail naar chantal@babybytes.nl en vertel jouw verhaal in max 400 woorden.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50