Personeel dat met baby's werkt moet kinkhoest vaccinatie krijgen

Personeel dat met baby
  • in Baby
  • 3
  • 11368
  • 15/06/2017

De Gezondheidsraad kwam afgelopen dinsdag met een opvallend advies: Iedereen die op zijn of haar werk in contact staat met kinderen tot een half jaar oud, zou een vaccinatie tegen kinkhoest aangeboden moeten krijgen. 

We denken hierbij aan medewerkers in de kinderopvang, kraamzorg of op consultatiebureaus of op ziekenhuisafdelingen waar jonge baby's terecht kunnen komen. 

Lees ook:
Vaccineren redt jaarlijks meer dan 30 levens

Ernstige gevolgen

Kinkhoest is een zeer besmettelijke ziekte die voor maandenlange piepende hoest en vastzittend slijm zorgt. Erg vervelend voor volwassenen, maar vooral voor kleine baby's levensgevaarlijk. Pasgeboren baby's kunnen door kinkhoest in een hoestkramp raken, waardoor ze stoppen met ademhalen en blauw aan kunnen lopen. In enkele gevallen met de dood tot gevolg.

Herhaling 

De vaccinatie tegen kinkhoest voor professionals is dus niet bedoeld ter bescherming van hen, maar ter bescherming van de baby's waar ze mee werken. Het vaccin zou iedere vijf jaar herhaald moeten worden, omdat de vaccinatie geen levenslange bescherming geeft. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50