Pas op: kinderen tussen de 12 en 18 maanden lopen grootste risico op brandwondenongeval

Pas op: kinderen tussen de 12 en 18 maanden lopen grootste risico op brandwondenongeval

Een kopje warme koffie op tafel of een pot hete thee... Als je kind zich begint op te trekken aan alles wat los en vast zit en langs meubels begint te lopen dan is het van groot belang dat je deze warme dingen niet op tafel hebt staan. Want uit onderzoek van de Nederlandse Brandwonden Stichting blijkt dat kinderen tussen de 12 en 18 maanden het grootste risico lopen op een brandwondenongeval.

Juist deze leeftijdsgroep loopt het grootste risico omdat ze dan op ‘avontuur’ gaan. Ze zijn in staat zich op te trekken en de wereld in huis te verkennen. Volgens onderzoekers blijkt dat maar liefst 90 procent van de ongevallen wordt veroorzaakt door hete thee, koffie of (bad)water.

Lees ook:
Jaarlijks te veel baby's met brandwonden

Brandwondenarts Sonja Scholten zegt op Brandwondenstichting.nl: "Zelfs een klein scheutje thee kan al ernstige brandwonden veroorzaken."

Om brandwonden bij jonge kinderen te voorkomen, start de Nederlandse Brandwonden Stichting 12 september een voorlichtingscampagne waarbij ouders preventie- en eerste hulptips ontvangen die zijn afgestemd op de leeftijd van hun kind. Kijk hier voor meer informatie.  

Chantal is online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50