Omdat het leven al ingewikkeld genoeg is: MOMHACKS!

Omdat het leven al ingewikkeld genoeg is: MOMHACKS!

Het leven met kinderen kan af en toe behoorlijk hectisch zijn. Van hot naar her, van poepluier naar poepluier en we doen het allemaal zonder veel mokken en zeuren want we hebben er tenslotte zelf voor gekozen. Dat wil niet zeggen dat we ons leven niet een stukje makkelijker zouden kunnen maken waar nodig en daarom vandaag een lijstje lifehacks omgedoopt tot momhacks.

1. Een baby/dreumes/peuter onder de douche is vaak heel leuk tot er haren gewassen moeten worden. Janken en krijsen want je zou die prikloze shampoo toch maar in je ogen krijgen jongens, Wat een ellende ;) Dit is de ideale oplossing!

2. Heb je hele enthousiaste kinderen die al zijn weggerend als jij je gordel nog niet eens hebt uit kunnen doen? Voor deze actievelingen en voor dromers die zo zonder te kijken een eind van papa en mama weglopen, zijn er deze speciale tijdelijke tatoeages. Heel makkelijk zelf aan te passen met tekst en telefoonnummer. 

3. Kinderen willen vaak (lees: ALTIJD) doen wat jij ook doet. Lees je een boek? Willen ze meelezen. Zit je op de wc, komen zij ook bij je op de wc zitten, zit je te gamen… JUIST. Deze vader bedacht de ideale oplossing door zijn kinderen twee controllers aan te reiken en ze niet aan te sluiten. GAME ON!

4. Lekker poedelen met de halve speelgoedkist om je heen. Heb je een groot bad dan drijft het spul uiteraard alle kanten op. DIT is je oplossing!

 

5. Net gestofzuigd en gedweild, tijd voor een rondje met de hond. Koud vijf minuten buiten, duikt de hond een modderpoel in. Helemaal zwart van boven tot onder en dan moet je weer op huis aan. Dat nét schone en blinkende huis. Er zit niets anders op:  

 

 

6. YES mijn kind trekt sinds kort haar eigen schoenen aan. De mijne ook en die van haar vader en die van de viste als we ergens zijn. Maar vrijwel altijd de linker schoen aan de rechtervoet en andersom. Nu is zij een uk van nog geen twee dus ach, maar hoe leer je een ouder kindje nou handig welke schoen aan welke voet moet? Heel simpel, door een sticker te halveren en van elk een helft IN de schoen te plakken zoals dit plaatje mooi laat zien.  

7. “IJSJE MAMA, IJSJE!” Mijn dochter is groot fan van ijsjes en ik ben groot fan van haar mooie kleding. Die twee gaan over het algemeen echt heel slecht samen tot ik deze tip tegenkwam. Nooit meer knoeien HOLADIJEE!

8. Naast ijs heeft mijn dochter nóg een lichtelijke obsessie namelijk schommelen. Bij gebrek aan een tuin hebben wij geen schommel in de tuin (HAHA). Maar voor diegene die dat wel hebben en weinig zin om hele middagen achter je kind te gaan staan duwen: pak een drankje, een lang touw, neem plaats op een stoel met de voetjes omhoog en schommelen maar.

Last but not least hier een filmpje dat ik te gek vond om te zien wat betreft dit soort life/momhacks. Deze twee meiden hebben een aantal tips waarvan ik stijl achterover sloeg... Neem nou de opbergbak voor de Stokke TripTrap kinderstoel. WAT EEN VONDST!

Hebben jullie nog tips en tricks wat betreft een makkelijker bestaan gericht op ouderschap? Kom maar doorrrrrr.

Suzanne is voormalig redacteur van Babybytes. Ze woont samen met haar vriend en dochtertje van twee. 

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Dat youtube filmpje is zeker de laatste truuc voor kindjes die niet goed horig zijn ofzo? Als ik alleen al wat pak, en het kraakt, staat me kind al naast me. Laat staan als ik m&ms in een beker gooi en dat naast me kind "drink" die dingen maken een geluid als je kauwt joh.

  • Isabellas

    Beetje jammer dat nr 1 ervoor zorgt dat het langer duury voordat kinderen onderwater durven. Makkelijker om het gelijk vanaf geboorte te leren dan wanneer ze ouder zijn....

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50