Nieuw onderzoek: kindernamen worden steeds korter!

Nieuw onderzoek: kindernamen worden steeds korter!

Het was je misschien al opgevallen, maar nu blijkt ook uit onderzoek: kindernamen worden steeds korter. Dit blijkt uit onderzoek naar de populairste kindernamen van 2015, uitgevoerd door de Volkskrant in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Vlak na de Tweede Wereldoorlog telden kindernamen nog gemiddeld zeven letters, nu zijn dat er gemiddeld vijf.

Ook opvallend: de top tien van populairste kindernamen komt er heel anders uit te zien als er niet op de spelling van namen gelet wordt. De namen Emma en Liam zijn al jaren topfavoriet, maar ze worden van de troon gestoten door de namen Sara/Zara/Sarah/Zarah en Luuk/Luc/Luke. Ook de namen Sofie/Sophie en Lucas/Lukas zijn erg populair.

Verder blijkt uit het onderzoek dat met name meisjesnamen trendgevoelig zijn. Zo’n vijftien jaar geleden werden er namelijk opeens heel veel Britney’s en Shakira’s geboren. Bij jongensnamen zijn deze trendnamen minder duidelijk zichtbaar.

Ben je ook benieuwd naar de populariteit van de naam van jouw kleintjes? Ik vond deze, door de Volkskrant gemaakte site, erg handig!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50