Mooi: vader legt uit waarom hij nog steeds klaarstaat voor zijn ex

Mooi: vader legt uit waarom hij nog steeds klaarstaat voor zijn ex

Het is niet wat je graag wil als je samen kinderen hebt: scheiden en dan op voet van oorlog staan. Deze vader pakt het heel anders aan. Ook nu hij is gescheiden, blijft hij klaarstaan voor zijn ex.

Vader Billy Flynn Gadbois poste op zijn Facebook dat hij vroeg opstond om bloemen, kaarten en ontbijt te regelen, zodat zijn kinderen hun moeder, zijn ex-vrouw, op haar verjaardag konden verrassen op haar verjaardag.

Lees ook:
Aangrijpend verhaal: scheiding door de ogen van een vader

Voorbeeld

“Regelmatig wordt me gevraagd waarom ik dit altijd voor haar doe. Dat stoort me. Dus vandaar dit bericht. Ik voed twee kleine mannen op. Het voorbeeld dat ik ben en hoe ik met hun moeder omga is belangrijk voor hun eigen ontwikkeling en hoe ze zelf later vrouwen behandelen en hoe ze in relaties staan.”

Tegen Today.com legt Billy uit: “We besloten dat we veel moeite gingen doen voor co-ouderschap. We vinden het heel belangrijk om aan de kinderen te laten zien dat we elkaar respecteren en dat om elkaar blijven geven. Kinderen willen hun ouders graag verzorgen, maar dat kunnen ze soms niet alleen. Als het bijvoorbeeld Moederdag is en de kinderen hebben niets om te geven aan hun moeder… Dat voelt niet zo fijn natuurlijk.”

Maar het werkt ook andersom. Op Vaderdag zorgt zijn ex ervoor dat hun kinderen (van 4  en 8 jaar) voor hem een cadeautje hebben.

En natuurlijk, het is soms moeilijk op een co-ouderschap vlekkeloos te laten verlopen na een pijnlijke scheiding, maar volgens Billy is het wel heel veel waard om er moeite voor te doen.

Sta jij op goede voet met je partner na een scheiding? Kost dat veel moeite of doen jullie allebei je best om er het beste van te maken voor de kinderen?

Bron: Today.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50