Moeder krijgt veel kritiek na oorbellen van zoontje (5)

Moeder krijgt veel kritiek na oorbellen van zoontje (5)
  • in Moeder
  • 13
  • 24108
  • 06/06/2017

Storme, de vijfjarige zoon van Tegan Pett (24) uit Wales, wilde zijn oren laten piercen. Nadat zijn moeder veelvuldig had uitgelegd wat dat inhield (naalden, pijn, noem maar op), wilde hij het nog steeds. Heel graag. Dus zo het geschiedde. 

Zijn oorbellen waren gezet en Storme had zich groot gehouden. Hij was super trots op de knopjes in zijn oren en vertelde letterlijk iedereen op straat erover. En ook over hoe stoer hij tijdens het zetten ervan was geweest. Thuisgekomen plaatste zijn moeder het nieuws in een online groepje voor moeders en daar kreeg ze, naast een aantal neutrale reacties, een berg negatieve reacties te verwerken. 

Veel moeders vinden de oorbellen van Storme ordinair. "Ik had wel iets van kritiek verwacht," vertelt moeder Tegan, "maar niet zóveel!" Ook vindt ze het een naar idee dat haar zoon op zoveel negativiteit kon rekenen, terwijl dat helemaal niet aan de orde zou zijn als hij een meisje was geweest. 

Belangrijke les

De reacties zetten Tegan aan het denken: "Negeer negatief commentaar! Als je kinderen gelukkig zijn, te eten krijgen en geliefd zijn, is dat alles wat belangrijk is. Waarom zou je je druk maken om de mening van vreemden? Die betekenen niks voor je!"

"Zorg ervoor dat je kinderen kunnen zijn wie ze willen zijn. Verstik ze niet met wat jij wilt, maar begeleid ze. Als je kinderen weten dat ze naar jou toe kunnen komen en dat jij ze niet zal veroordelen."

Zou jouw zoontje oorbellen mogen?

Bron: Daily Mail
Bron afbeelding: Daily Mail

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (13) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50