Moeder bevalt van reuzenbaby: 5,9 kilo!

Moeder bevalt van reuzenbaby: 5,9 kilo!

Pasgeboren baby’s: ze zijn zo lief, onschuldig en… klein? Nou, niet in dit geval! De Australische baby Ziad Kadic was namelijk bij zijn geboorte bijna twee keer zo groot als een normale baby. Moeder Breanna Sykes moest zelfs middenin de bevalling stoppen met persen omdat ze anders haar bekken zou breken… Auch!

Dat Breanna Sykes ging bevallen van een ietwat grotere jongen dan gemiddeld, wist ze al. Bij de laatste controle voor haar bevalling vertelde de gynaecoloog immers dat haar baby werd geschat op zo’n vier kilo. Aan de hoge kant dus, maar niet abnormaal. Echter, tijdens de bevalling bleek die schatting echt nog aan de lage kant. Haar zoon woog namelijk maar liefst 5,9 kilo (zie foto boven). Ter referentie: de gemiddelde baby weegt zo’n 3 tot 4 kilo. Het gewicht van haar zoon tijdens de bevalling was het gewicht wat een baby gemiddeld na drie maanden weegt... 

De 18 jarige Breanna is apetrots op haar 4 uur oude baby Ziad
Bekken breken
Breanna aan Sky News: "Zodra mijn water brak en volledige ontsluiting had, bezweek ik bijna van de pijn. Ik kreeg zelfs paniekaanvallen, zo erg was het." De dokters raadden haar aan direct te stoppen met persen. Haar zoon was namelijk zo groot dat haar bekken anders zou kunnen breken. Breanna kreeg een spoedkeizersnede om haar zoon ter wereld te brengen. “Maar hij is veilig, gezond en blij: dat is het enige wat telt!”

Records
"Ik werd verdoofd en toen ik wakker werd had ik een reus van een baby in mijn armen. Hij woog 5,9 kilo en was daarmee de grootste baby die ze ooit in het ziekenhuis hadden gezien", vertelt de kersverse moeder. Hiermee breekt haar zoon flink wat records. De jongen zou met zijn 57 centimeter de grootste baby van West-Australië zijn, en misschien zelfs de grootste Australische baby ooit. Het wereldrecord blijft echter wel op naam van een Canadese baby. Die woog 10,8 kilo (!) en was maar liefst 76 centimeter groot bij de geboorte. Helaas leefde hij slechts enkele uren...

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron: DailyMail Australië
​Beeld: Facebook

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50