Mirena-spiraaltje beschermt mogelijk niet voldoende

Mirena-spiraaltje beschermt mogelijk niet voldoende

Heb je na 27 oktober 2016 een spiraaltje laten zetten? Neem dan voor de zekerheid even contact op met je huisarts. Mogelijk is er namelijk iets mis met de inbrenghuls, waardoor hij niet voldoende beschermt tegen een zwangerschap. 

Farmaceutisch bedrijf Bayer, een producent van Mirena-spiraaltjes, riep gisteren een partij terug. Dat hebben de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een 76.000 spiraaltjes die na 27 oktober zijn uitgegeven. 

Onvoldoende bescherming

Bij deze partij is een fout gemaakt met de inbrenghuls. Dit probleem kan er toe leiden dat het spiraaltje te hoog of te laag wordt geplaatst, wat ervoor kan zorgen dat je niet goed beschermd tegen een zwangerschap. In een heel enkel geval kan het inbrengen van deze spiraaltjes zelfs leiden tot beschadiging van de baarmoeder. 

In beide gevallen is de kans klein, maar neem voor de zekerheid toch maar contact op met de huisarts. Je weet tenslotte maar nooit. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50