Mijn man doet he-le-maal niets in het huishouden

Mijn man doet he-le-maal niets in het huishouden

Toen jullie in een ver verleden nog geen kinderen hadden, leek er geen vuiltje aan de lucht: het huishouden verliep hartstikke soepeltjes. Je stond er nooit bij stil hoe vaak jij of je partner de vuilnisbak leegde, de afwasser uitruimde of de wasmachine liet draaien. Maar toen kwamen er kinderen en kreeg het begrip huishouden opeens een hele andere lading!

Rolverdeling

Tja, want met kinderen in huis draait de wasmachine overuren, moet het huis veel vaker worden opgeruimd, lijkt de vuilnisbak altijd vol te zitten (de afwasser idem) en is stofzuigen een dagelijks terugkerend ritueel. Om het gezin in goede banen te leiden, is het hard werken geblazen en is teamwork het toverwoord. Beide ouders zullen hun handjes flink uit de mouwen moeten steken om het gezin en het huishouden op rolletjes te laten lopen. Bij de Australische moeder en blogger Constance Hall is er van teamwork geen sprake. Sterker nog ze heeft het gevoel dat alles, maar dan ook echt alles in het huishouden door haar wordt gedaan. Daar heeft ze genoeg van, tijd om haar frustratie te uiten in een Facebookpost.

Just do it

In haar post op Facebook vertelt ze dat iemand haar had geadviseerd om haar partner duidelijke opdrachten in het huishouden te geven. Zoiets als: "Kun jij de vuilniszak buiten zetten" of "kun jij een keer opstaan als de kinderen wakker worden". Constance probeerde dit uit en inderdaad als Constance haar man een opdracht gaf, ging hij er keurig mee aan de slag. Maar werd er vervolgens een keer niets gevraagd door Constance dan gebeurde er niets, nada, noppes. En daar is Constance he-le-maal klaar mee. Volgens haar is het niet haar taak om haar wederhelft aan te sporen om iets te doen thuis. Het is net zo goed zijn huis en dus is haar advies:  "JUST DO IT".

Comments

Op Facebook kreeg Constance veel bijval van andere moeder. Ook bij deze vrouwen voert de man des huizes weinig tot niets uit in het huishouden. Andere moeders geven aan dat ze het juist fijn vinden om lijstjes met taken aan hun man te geven. Zo zijn ze er in ieder geval van verzekerd dat de huishoudelijke klusjes worden gedaan. Andere moeders laten weten dat zij een man hebben die zonder mopperen en uit zichzelf volledig meedraait in het huishouden.

Wij zijn natuurlijk benieuwd hoe het er bij jullie thuis aan toe gaat? Ben jij een super team samen met je partner of geef jij je partner elke dag taakjes in het huishouden?

Bron: Facebook Constance Hall

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Jti-gl

  Mijn man werkt fulltime en ik werk partime. Ik ben meer thuis, dus vind ik het logisch dat ik ook meer doe. Gelukkig helpt mn man wel mee, maar wel herkenbaar dat ik wel eens iets moet vragen, maar meestal ziet hij het zelf wel. Hier verder geen problemen over.

 • Nx4

  in principe doe ik 90% zelf , maar dat wil niet zeggen dat mijn man niks doet. als ik hen vraag iets te doen dan doet hij het zonder te zeuren. en ook vaak genoeg doet hij dingen uit zich zelf.

  we helpen elkaar met alles in en om het huis.

 • Proudmama92

  Wij werken allebei, ik parttime en hij fulltime. Ik werk in de zorg, dus draai wisseldiensten en heb natuurlijk mijn werkweekenden, mijn partner werkt alleen doordeweeks en binnen 'kantoortijden'. Maar ondanks zijn fulltimebaan helpt mijn partner overal mee, maar dan ook echt uit zichzelf; zonder te vragen of te zeuren. Als we beide overdag werken ben ik een paar uur eerder klaar dan hem, dus dan vind ik het vrij logisch dat ik dan alvast stofzuig, doe stoffen en de was vouwen/strijken én ik zorg dat er om 17.00 een lekkere maaltijd klaarstaat voor hem . Als ik nog aan het koken ben als hij thuis komt, dan neemt hij het koken ook wel eens uit zichzelf over. Hij helpt dan ook gewoon met de avondtaken; zoals de vaatwasser inruimen en een wasje draaien. Als ik avonddienst heb kookt hij en doet hij de avondtaken, en in mijn werkweekenden kookt hij ook + doet al veel overdag in het huishouden. Ik voel me gezegend met zo'n man en vind het heel fijn dat hij zoveel doet in huis

  Ik zou het persoonlijk echt vreselijk vinden als ik een man zou hebben die letterlijk niets uitvoert.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

11 leden zijn nu online
Aanmelden