Met deze Sint-cadeautjes kan ieder kind zichzelf vermaken!

Met deze Sint-cadeautjes kan ieder kind zichzelf vermaken!

Nog even en dan verwelkomen we Sinterklaas weer in ons land. Een bijzondere, leuke en knusse periode breekt aan. Aangezien het binnenkort toch geen weer meer is om iedere dag naar de speeltuin te gaan, leek het ons handig om eens uit te zoeken welk speelgoed je kind nu echt de herfst en winter door gaat helpen. Erg handig voor op het verlanglijstje en toevallig mochten we een aantal hele toffe dingen testen voor verschillende speelgoedmerken.

Bij mijn zoon werkt het namelijk zo: hij krijgt speelgoed en is daar in het beste geval de eerste anderhalf uur dolgelukkig mee aan het spelen. Daarna draait hij zich om, plundert mijn plastic bakjes-voorraad uit het keukenkastje en is daar de rest van de dag zoet mee aan het rommelen. Of hangt hij jengelend aan mijn broekspijp omdat hij filmpjes wil kijken op de iPad… Dat móet toch anders kunnen? Waar heb je anders speelgoed voor? Ik besloot me eens te verdiepen in de lijst met speelgoed die verkozen zijn tot ‘Speelgoed van het jaar 2016’. Als mijn zoon zich dáár niet mee kan vermaken…

Toet Toet Auto's Ruimtestation

Allereerst het Ruimtestation van Toet Toet Auto’s. Mijn kleine knul heeft - zoals dat nu eenmaal in het DNA van jongetjes ingebakken is - een fascinatie voor alles met wielen. We hebben al een aantal varianten van de Toet Toet Auto’s in huis, maar dit ruimtestation wint het met grote voorsprong van de rest. Het heeft talloze geluidjes en hendeltjes en knopjes die iets in werking zetten. Zo kun je raketten lanceren en een tochtje maken langs de sterren. Je moet tegen wat lawaai kunnen (zoals elke Toet Toet Auto’s), maar daar krijg je dus wel een lief, spelend kind voor terug!

Ook het tweejarige dochtertje van collega Suzanne heeft het ruimtestation getest, we willen immers zo vaak mogelijk kijken of speelgoed voor jongens én meisjes leuk is. En dat is het zeker als je naar deze vrolijke foto's kijkt.

Little Tikes Activity Garden Treehouse

Het Little Tikes Activity Garden Treehouse dan. Woorden schieten tekort om te beschrijven hoe gek mijn zoon hier op is. Sinds het apparaat in elkaar geknutseld is, zijn hij en mijn zoon onafscheidelijk. Er kunnen ballen in allerlei onderdelen gestopt worden, er kan gepuzzeld worden met figuurtjes, er zitten dieren op, hysterische lichtjes, muziekjes en een deur die open en dicht kan. Wat mijn kleine vent het allerleukst vind? Als we er een doek overheen gooien en samen met hem in zijn ‘hut’ gaan chillen en gehypnotiseerd naar de prachtig gekleurde lampjes gaan kijken. Ben je op zoek naar úren speelplezier voor je kleintje? Ik meen het serieus: kijk Sinterklaas eens heel lief aan, of vraag hem de krachten te bundelen!

  

Nijntje dansende blokjes 

Er is weinig leuker dan een spelletje doen met je kindje. Dit spel van Nijntje voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar (al denk ik dat iets eerder ook wel zou kunnen) belooft urenlang speelplezier. Lukt het je kindje om zo snel mogelijk hetzelfde plaatje bij elkaar te vinden? Met het bijzonder vormgegeven ‘dansende’ spelbord, is het een extra leuke uitdaging. Zie je jezelf al zitten, aan de keukentafel op een winterse zondagmiddag? <3

Fisher Price Co de Rups

Nog zo’n bijzonder nieuw item: de Fisher Price Co de Rups. Een rups die uit plastic onderdelen met lichtjes en geluidjes bestaat, waarmee je kindje leert coderen. De bedoeling is dat ze de rups (door middel van het lichaampje samen te stellen) een bepaalde kant in de woonkamer op sturen. Echt ónwijs bijzonder om te zien en het vraagt veel logisch nadenken van je kind! Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer drie jaar oud. Deze staat dus op ons verlanglijstje!

Loopkar

Op zoek naar een cadeau waar je kind máándenlang plezier aan gaat beleven? Met een loopkar (bijvoorbeeld deze van Little Tikes of deze van VTech, ik heb namelijk gemerkt dat de plastic karren met hysterische geluiden - helaas voor ons, haha - langer entertainen) kan je kind z’n lol op. Mijn ventje is nu twee en kan al ruim tien maanden prima lopen, maar toch vindt hij het heerlijk om van tijd tot tijd door de kamer te racen met deze loopkar.

Speelgoed van het jaar 2016

Bovenstaande speelgoeditems zijn allemaal geselecteerd voor de titel ‘Speelgoed van het jaar 2016’. Wat houdt dat precies in? Ieder jaar selecteert de jury een aantal producten die aan een goede test zijn onderworpen: kan er lang genoeg mee gespeeld worden? Gaat het niet snel stuk? Is het geschikt voor de leeftijd? Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding? Na de selectie is het aan de consument om een winnaar te kiezen. Mocht je het leuk vinden om ook mee te doen aan deze verkiezing: hier vind je meer informatie!

Winnen!

Wil jij jouw kleintje(s) ook blij maken met een van deze toffe items? Dat kan. Wij geven een Toet Toet ruimtestation weg aan één van onze leden. Ben je dus nog geen lid van Babybytes? Meld je dan snel aan en reageer onder dit artikel waarom jij dat ruimtestation zou willen hebben. Wie ga je daar blij mee maken?

De winnaar krijgt persoonlijk van ons bericht. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (49) Stuur een bedankje

1 2




1 2

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50