Maak je relatie babyproof met ouderschapsgym

Maak je relatie babyproof met ouderschapsgym

We hebben zwangerschapsgym om je voor te bereiden op de bevalling. Ook krijgen we advies over de fysieke zorg van een kind, maar hoe zit het met je relatie na de bevalling? Is het niet belangrijk om ook die babyproof te maken?

Een werkgroep onder leiding van oud-minister Rouvoet vindt van wel. Zo is het belangrijk om stellen die erover denken om een kind te krijgen eerst een cursus te laten volgen die hen voorbereidt op het ouderschap, meldt nos.nl.

Lees ook:
Jonge stellen met baby staan in de rij voor relatietherapeut

Actieplan

Het Platform Scheiden zonder Schade schrijft in een actieplan dat donderdag 22 februari aan ministers Dekker (Rechtsbescherming) en De Jonge (Volksgezondheid): “Zorg dat naast zwangerschapsgym ook ouderschapsgym beschikbaar is.”

Volgens Rouvoet is de kans op een scheiding kleiner als ouders beter zijn voorbereid op wat komen gaat na de bevalling. Door een kleinere kans op een scheiding is volgens Rouvoet de schade bij een kind ook kleiner.

Vechtscheiding

In het actieplan staan verder meer adviezen over het voorkomen van vechtscheidingen. Zo wil Rouvoet een bewustwordingscampagne om ouders ervan te doordringen dat kinderen recht hebben op een goed contact met beide ouders, meldt rtlnieuws.nl. Verder pleit hij voor een vechtscheidingsclausules in huwelijks voorwaarden of in samenlevingscontracten.

Vind jij het een goed idee om te leren om je relatie babyproof te maken voordat je aan kinderen begint?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50