Lijkt jullie baby op de vader? Dat is goed voor de baby’s gezondheid!

Lijkt jullie baby op de vader? Dat is goed voor de baby’s gezondheid!
  • in Baby
  • 0
  • 6237
  • 14/03/2018

Baby’s die op hun vader lijken, blijken na een jaar een betere gezondheid te hebben dan baby’s die niet op hun vader lijken.

De reden? Een vader brengt maar liefst 2,5 dagen meer tijd door met het kind dat op hem lijkt, omdat hij dan zeker weet dat het kind écht van hem is. Door meer tijd door te brengen met zijn kind heeft de kleine na een jaar een betere gezondheid dan bij een baby bij wie dit niet gebeurt.

Lees ook:
Feit of fabel: baby's lijken het meest op hun vader

Onderzoek

Uit het onderzoek blijkt dat een baby die meer aandacht krijgt van zijn vader minder kans heeft om op spoedeisende hulp terecht te komen, minder vaak naar het ziekenhuis moet en minder kans heeft op een astma-aanval.

Dr. Solomon Polacheck, een van de onderzoekers: “Vaders zijn belangrijk in de opvoeding van een kind en dat komt tot uiting in de gezondheid van het kind.”

Voor het onderzoek werden 456 gezinnen gevolgd waarbij de baby alleen met de moeder leefde en beide ouders hadden gezegd dat het kind op de vader lijkt. Na een jaar bleek dat deze baby’s meer tijd met hun vader doorbrachten en dat dat positieve gevolgen had voor de gezondheid van het kind.

Bron: Independent

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50