Liefste vrijwilligerswerk ooit: baby’s knuffelen

Liefste vrijwilligerswerk ooit: baby’s knuffelen
  • in Baby
  • 2
  • 12103
  • 18/02/2016

We hebben de mooiste vrijwilligersbaan ooit gevonden: adoptiebureaus zijn namelijk voortdurend op zoek naar vrijwilligers om te knuffelen met baby’s, wiens moeders twijfelen of ze hen willen laten adopteren. Kanttekening is overigens wel dat dit in Amerika is.

De hartverscheurende beslissing om je kind ter adoptie af te staan gebeurt namelijk niet altijd al tijdens de zwangerschap of vlak na de geboorte. En wat dan? ‘Mijn taak is om de baby zich 24/7 veilig en gelief te voelen’, aldus Susan Singer, een interim-verzorger bij Spence-Chapin in New York tegen ABC News.

Een dag uit het leven van een interim-verzorger, waarvan je meestal twee tot vier weken voor een baby zorgt, is echt zo leuk als je zou denken, volgens Singer: ‘Ik houd ze de hele tijd vast. Ik praat met ze. Ik zing voor ze. We spelen muziek. En ik krijg zoveel vreugde en plezier.’ Je leest het goed. Lieve, onschuldige baby’s hebben je warme armen en rustgevende stem nodig. Het belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat de pasgeborenen een liefdevolle start in het leven krijgen.

Onderzoek en huisbezoeken
Uiteraard kun je dit niet zomaar doen. Er volgt eerst een onderzoek en huisbezoeken. Zodra een interim-verzorger start wordt vervoer, luiers, autostoeltjes, bezoekjes aan de kinderarts en alles wat het kind nodig heeft, financieel vergoedt. Ook als je niet denkt dat je het emotioneel aankan om een baby in je huis te verzorgen, zijn adoptiebureaus in Amerika altijd op zoek naar vrijwilligers om hen te bezoeken om daar de baby’s vast te houden en te knuffelen.

De voorzitter van The National Center on Adoption and Permanency, Adam Pertman, geeft aan dat alle agentschappen in de loop der jaren vrijwilligers nodig hebben. ‘De behoefte is gegroeid. Vrijwilligers zijn meer en meer van essentieel belang.’

Dus mocht je in Amerika wonen en een groot hart hebben: dan kun je je hier opgeven.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter!

Bron: Babble

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50