Let op: haren om de vingers of teentjes van je baby!

Let op: haren om de vingers of teentjes van je baby!
  • in Kinderen
  • 3
  • 21368
  • 16/02/2017

Elke ouder kent het wel: je baby huilt en ondanks alles wat je uit de kast haalt om hem of haar te troosten, hij blijft verdrietig. Wat is er toch aan de hand?

Dit is precies wat ook gebeurde bij Scott en Jessica Walker toen hun 19-weken oude dochter Molly tijdens de lunch begon te huilen. De baby huilde zo hard, dat ze er warm van begon te worden. Omdat ze warm aanvoelde, deed moeder Jessica de sokjes uit om haar een beetje af te laten koelen. Toen kwamen ze er gelukkig achter wat de oorzaak van het huilen was: een haar zat om haar teentje gewikkeld en klemde die af.

Haar vast

Een haar?? Ja dus. Blijkbaar kan het gebeuren dat er een haar om de vinger of de teen van je kindje gewikkeld raakt, zo strak dat die door de huid heen kan snijden en de bloedcirculatie kan afsnijden. Een haar is - ondanks dat je het misschien direct zou denken - even sterk als een koperdraad van dezelfde dikte. Je moet er toch niet aan denken wat er kan gebeuren als zo'n draad te lang te strak om je kindjes teen of vinger zit...

Viraal

Vorig jaar deelde Scott hun verhaal op zijn Facebook-pagina en zijn waarschuwing ging al snel viraal. Het bericht werd ruim 35.000 keer gedeeld en uit de 24.000 reacties bleek al snel dat meer kindjes hiermee te maken hebben gekregen. Sommigen echter met een minder goede afloop dan bij de dochter van Jessica en Scott. 

Scott is blij dat zijn bericht een waarschuwing was voor zoveel andere ouders. Hij raadt aan om even snel te checken of met de vingers en teentjes alles in orde is, als je kind even onverklaarbaar aan het huilen is. Het is niet lastig om te doen en kost weinig tijd. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50