Leeftijd man is van invloed bij IVF-behandeling

Leeftijd man is van invloed bij IVF-behandeling

Onlangs berichtten we al dat mannen het ouderschap uitstellen vanwege carrière en geld. Maar mannen: denk daar nog eens goed over na! Uit onderzoek aan de Amerikaanse universiteit Harvard blijkt dat jonge vrouwen met een oudere man minder kans hebben op een succesvolle zwangerschap na een IVF-behandeling.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat het slagen van een IVF-behandeling niet alleen afhankelijk is van de leeftijd van de vrouw, maar ook van de man. Zo meldt RTLnieuws.nl dat vooral bij jonge vrouwen de leeftijd van de man van groot belang is. Vrouwen onder de 30 jaar met een partner tussen de 30 en 35 jaar hadden maar liefst 73 procent kans om via IVF ouders te worden. Maar bij vrouwen onder de 30 met een partner tussen de 40 en 42 jaar was die kans al geslonken naar 46 procent.

Lees ook:
Zo heftig is het om IVF te ondergaan

Wat zijn de kansen op succes?

De kans om een kind te verwekken voor vrouwen tussen de 35 en 40 jaar met een man die jonger dan 30 jaar was weer groter dan met een partner van in de dertig. Voor vrouwen tussen de 40 en 42 maakte de leeftijd van de partner niet uit.

Volgens onderzoeker Laura Dodge is niet bekend wat de oorzaak is van de verminderde vruchtbaarheid bij een oudere man. Dat moet nog verder worden onderzocht.

Voor het onderzoek werden 19.000 IVF-cyclussen bij zo’n 8.000 stellen bestudeerd.

Bron: RTLnieuws.nl

Tags: Ivf,

Chantal is online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Leintje80

    Percentages en slagingskansen ivf maakten ons bang en onzeker. Dat bleek niet nodig! Ik ben net 37 en partner 41 jaar. Meteen de eerste poging gelukt!! Dus ga er gewoon voor lieve mensen, ivf is spannend en eng maar goed te doen. Als we nog een kindje zouden willen in de toekomst ? zou ik het zo weer doen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden