Leeftijd man is van invloed bij IVF-behandeling

Leeftijd man is van invloed bij IVF-behandeling

Onlangs berichtten we al dat mannen het ouderschap uitstellen vanwege carrière en geld. Maar mannen: denk daar nog eens goed over na! Uit onderzoek aan de Amerikaanse universiteit Harvard blijkt dat jonge vrouwen met een oudere man minder kans hebben op een succesvolle zwangerschap na een IVF-behandeling.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat het slagen van een IVF-behandeling niet alleen afhankelijk is van de leeftijd van de vrouw, maar ook van de man. Zo meldt RTLnieuws.nl dat vooral bij jonge vrouwen de leeftijd van de man van groot belang is. Vrouwen onder de 30 jaar met een partner tussen de 30 en 35 jaar hadden maar liefst 73 procent kans om via IVF ouders te worden. Maar bij vrouwen onder de 30 met een partner tussen de 40 en 42 jaar was die kans al geslonken naar 46 procent.

Lees ook:
Zo heftig is het om IVF te ondergaan

Wat zijn de kansen op succes?

De kans om een kind te verwekken voor vrouwen tussen de 35 en 40 jaar met een man die jonger dan 30 jaar was weer groter dan met een partner van in de dertig. Voor vrouwen tussen de 40 en 42 maakte de leeftijd van de partner niet uit.

Volgens onderzoeker Laura Dodge is niet bekend wat de oorzaak is van de verminderde vruchtbaarheid bij een oudere man. Dat moet nog verder worden onderzocht.

Voor het onderzoek werden 19.000 IVF-cyclussen bij zo’n 8.000 stellen bestudeerd.

Bron: RTLnieuws.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50