Lang slapende mannen mogelijk verminderd vruchtbaar

Lang slapende mannen mogelijk verminderd vruchtbaar
  • in Relaties
  • 0
  • 7462
  • 24/10/2016

Als je een luie partner hebt die graag uitslaapt in de ochtend en soms zelfs pas na het middaguur zijn bed uitkomt, kan dat nadelige gevolgen hebben op jullie eventuele kinderwens. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de kans op het krijgen van kinderen vermindert met 42 procent als een man meer dan negen uur slaapt per nacht.

Afgelopen week is dit onderzoek gepresenteerd op het 'American Society for Reproductive Medicine annual congress'. Voor deze studie werden 700 stellen ondervraagd.

Tevens bleek uit dit onderzoek dat mannen die zes uur per nacht slapen, met een partner die acht uur slaapt, 43 procent minder kans hadden op een kind met hun partner. Tussen de zeven en negen uur zou ideaal zijn voor de gemiddelde kans van het veroorzaken van een zwangerschap binnen de menstruele cyclus van de partner. Bij deze studie wordt rekening gehouden met factoren die de kwaliteit van sperma beïnvloeden als leeftijd, roken, werkloosheidstatus en depressie.

Denk dus de volgende keer maar even goed na als jij en je partner eens lekker samen willen uitslapen! 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50