Een bijzondere Kerst voor dit autistische jongetje

Een bijzondere Kerst voor dit autistische jongetje

Bij de Kerstman op schoot zitten en cadeautjes krijgen is iets waar ieder kind van droomt toch? Zeker, maar in een drukke rij staan met hysterische, gillende kinderen en bij een onbekende meneer met lange baard op schoot zitten, is ook heel erg eng voor sommige kinderen (met autisme).

Deze jongen met autisme was te bang om op Santa’s schoot te zitten in een winkelcentrum in North Carolina, aldus The Huffington Post. Zijn ouders konden hem maar niet overtuigen. Dus wat deed de Kerstman? Hij stapte uit zijn stoel, pakte een sneeuwbol, en ging samen met de jongen op de vloer liggen om met hem te spelen. Dit ontroerende moment werd vastgelegd op deze foto’s.

Awesome snowglobe
De moeder van de jongen, Erin Deely, plaatste een comment bij de foto die werd geplaatst op de site van de organisatie Autism Speaks. “Mijn zoon wilde heel graag de Kerstman zien, maar hij was erg verlegen en houdt niet van oogcontact. We namen die Knabbel & Babbel-knuffels mee die de Kerstman vasthoudt, zodat onze zoon zich daarop kon focussen. Gelukkig had de Kerstman een awesome snowglobe zodat ze konden ruilen en rustig met elkaar konden spelen op de vloer. Het ging allemaal goed en wij hoefden hem niet te dwingen. “

Autism Speaks
De Kerstman bezocht het winkelcentrum tijdens een Autism Speaks Caring Santa evenement. Deze events zijn bedoeld als een mogelijkheid voor gezinnen met kinderen die autisme hebben, om in een kalme en gastvrije omgeving de Kerstman te bezoeken. Maeghan Pawley, lid van Autism Speaks Family Services Team zegt: “Het gehele personeel – inclusief de Kerstman – was héél meegaand voor al onze kinderen. Ze hebben echt geprobeerd om de best mogelijk ervaring aan de kinderen te geven; hoeveel tijd en geduld er ook nodig was om dit te doen.”

Wij vinden deze Kerstman geweldig omdat hij zoveel moeite doet om deze jongen zich veilig te laten voelen!

Vaker dit soort leuke artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Beeld: Autism Speaks & Maeghan Pawley

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50