Je eigen keizersnede live meemaken door doorzichtig scherm

Je eigen keizersnede live meemaken door doorzichtig scherm

Een keizersnede is een buikoperatie en normaal gesproken zal je waarschijnlijk niet staan te springen om de inhoud van je buikholte eens van dichtbij te mogen bekijken. Daarom hangen er speciale operatiedoeken voor.

Bij een keizersnede kunnen we ons echter voorstellen dat het een bijzonder gezicht moet zijn om je kindje ter wereld te zien komen. Steeds meer vrouwen vinden het dus prettig als er een doorzichtig operatiescherm wordt opgehangen, zodat ze elke stap in de richting van de geboorte van hun baby nauwlettend kunnen volgen. 

Betrokken

In Australië is het gebruik van een doorzichtig scherm tijdens de keizersnede inmiddels een trend aan het worden, vertelt Liz Wilkes, woordvoerder voor verloskundigen in Australië. "Moeders vinden het vaak jammer dat ze niet zelf de bevalling kunnen ervaren, door wel mee te kunnen kijken, hebben zet gevoel meer betrokken te zijn bij hun bevalling."

Wij snappen helemaal waarom dit een bijzondere bijdrage kan leveren aan de geboorte: de foto's van geboortefotografen Neely (de foto hierboven) en Alyssa Leon (de foto hieronder) die op het moment van geboorte geschoten zijn, zijn werkelijk adembenemend. 

In Nederland wordt een doorzichtig scherm bij de keizersnede soms ook gebruikt. Tijdens een geplande keizersnede (een gentle sectio) kan de moeder aangeven dat ze hier gebruik van wil maken.

Zou jij een doorzichtig operatiescherm overwegen bij een keizersnede?

Bron

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50