Jaarlijks te veel baby's met brandwonden

Jaarlijks te veel baby
  • in Baby
  • 6
  • 6785
  • 21/03/2017

Wellicht heb je het meegemaakt. Je let voor je gevoel even twéé seconden niet op en ineens hoor je een ijzingwekkende huil: het is de nachtmerrie van iedere ouder. De Nederlandse brandwondencentra maken zich zorgen over het grote aantal baby’s dat met brandwonden in het ziekenhuis belandt.

Komt het omdat we steeds drukker zijn? Of omdat we te vaak op onze smartphone kijken? Wie weet. Een kwart van alle patiënten met brandwonden is tussen de nul en vier jaar. Dat zijn ruim tweehonderd kinderen per jaar. Deze cijfer dalen ook niet. Daarom start De Nederlandse Brandwondenstichting een campagne om ouders tot actie aan te zetten. Het thema is: kijk naar de ontwikkeling van het kind en volg het stappenplan.

Koffie & thee

Wanneer baby's bijvoorbeeld rond de zeven maanden zijn, kunnen ze voorwerpen vastgrijpen en gebeuren er regelmatig ongelukken met bijvoorbeeld koffie en thee. ‘Het grote aantal heetwater-verbrandingen bij jonge kinderen moet dalen’, zegt Traumachirurg Annebeth de Vries, werkzaam in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. ‘De gevolgen van brandwonden door hete vloeistoffen bij deze groep jonge kinderen zijn heftig. Kinderen hebben een veel dunnere huid en het verbrand lichaamsoppervlak is veel sneller groot dan bij volwassenen. Kinderen moeten soms nog vele jaren operaties ondergaan.’

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron: Nu.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50