Inhaalslag voor biologische babyvoeding met Bio Bebo

Inhaalslag voor biologische babyvoeding met Bio Bebo

Kies jij steeds vaker voor biologische producten tijdens het boodschappen doen? Vooral als het gaat om koffie, melkproducten, fruit, groente en vlees kiezen consumenten steeds vaker voor biologische producten en zien we de afgelopen jaren een enorme groei. Het economisch bureau van ABN AMRO deed onderzoek en zag een groei van bijna 10% per jaar in de aankoop van biologische producten. Biologische voeding heeft allang geen geitenwollensokken imago meer en is steeds makkelijker te verkrijgen. Zelfs honden- en kattenvoer is tegenwoordig in biologische variant verkrijgbaar. 

Biologische babyvoeding

Er is echter een segment waarin we in Nederland nog achterblijven als het gaat om biologisch, en dat is babyvoeding. In Nederland is slechts 5% van de babyvoeding van biologische oorsprong. En dat is weinig. Helemaal als je het vergelijkt met andere Europese landen, waar in Groot-Brittanië 43% van de babyvoeding biologisch is, in Duitsland al 60% en in Denemarken biologische babyvoeding zelfs een marktaandeel van 90% heeft. (Onderzoek: 'Prille moeders; Kansen voor biologisch?' uitgevoerd door LEI, 2010)

Voordelen biologische voeding

En dat terwijl goede voeding van essentieel belang is voor een goede gezondheid. Voor baby’s en jonge kinderen geldt dit al helemaal, omdat hun spijsverteringskanaal en het immuunsysteem nog volop in ontwikkeling zijn. Biologische babyvoeding, waarvan de ingrediënten op natuurlijke, milieuvriendelijke wijze geproduceerd zijn, stelt de baby of dreumes in veel mindere mate bloot aan potentieel gevaarlijke stoffen dan reguliere voeding. Het is over het algemeen voedzamer en speelt mogelijk een rol bij de bescherming tegen allergische klachten of bij de goede opbouw van het immuunsysteem (Van den Vijver et al., 2009).

Weinig aanbod

Hoe komt het dat we in Nederland zo achterblijven? Met name het geringe aanbod aan biologisch zorgt er voor dat jonge ouders toch weer naar de vertrouwde blauwe bussen poedermelk grijpen en de alom bekende potjes groenteprak van de bekende merken. De grote supermarkten bieden vaak geen biologische babyvoeding aan, of in het meest gunstige geval misschien een of twee smaken. En de natuurvoedingswinkels, afgezien van het stoffige imago, liggen vaak te ver buiten de boodschappenradius.

Webshop Bio Bebo voor je biologische babyvoeding 

Met de nieuw opgerichte webshop Bio Bebo lijkt er verandering te komen in het karige aanbod biologische babyvoeding. Oprichter Barbara den Hollander, zelf moeder van twee jonge kinderen, ging op onderzoek uit. Ze verzamelde de beste merken biologische babyvoeding uit heel Europa, zoals Biobim, Hipp Bio, Babybio, Goodies Organix en Holle en bracht ze onder in haar webwinkel, waarmee ze de eerste webwinkel speciaal voor babyvoeding oprichtte. Met haar uitgebreide assortiment, gratis verzending, next-day-delivery en spaarpuntensysteem denkt ze een grote doelgroep te kunnen bereiken. En daarnaast geeft ze je een smakelijk kijkje in haar leven en deelt ze grappige, moeilijke en vooral herkenbare situaties als jonge ouder in haar blog op biobebo.nl en social media kanalen. Haar motto: "De perfecte moeder ben ik niet, maar mijn kinderen eten vanavond wel biologisch. Die van jou ook?"

Kijk voor meer informatie op www.biobebo.nl en volg Bio Bebo op Facebook en Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • DimmetjeV

    Hier in Duitsland is juist heel veel biologisch verkrijgbaar, en er zit minder suiker in de producten. Hier betaal je voor een klein potje biologisch fruit of groentehapje 0.65 valt mee lijkt me..maar het liefste maak ik het gewoon zelf klaar!

  • Mamavannaomi-rico

    Ik vind het best duur allemaal en gratis bezorgen vanaf €60 .

    Ik maak het wel zelf en anders koop ik het wel in de winkel kleinemoeite

  • Mar-86

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50